Marceli Boguslawski troeft trio van BikeExchange-Jayco af in Estland

vrijdag 27 mei 2022 om 08:25
Marceli Boguslawski troeft trio van BikeExchange-Jayco af in Estland

Boguslawski op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Marceli Boguslawski heeft de proloog van de Tour of Estonia gewonnen. De Poolse specialist in korte tijdritten van het continentale HRE Mazowsze Serce Polski bleef in de uitslag drie renners van Team BikeExchange-Jayco, een van de drie profploegen aan de start, voor.

Boguslawski legde het technische parcours van 3,7 kilometer door de hoofdstad Tallinn af in een tijd van 5:14 minuten en deed het daarmee net iets beter dan Alex Edmondson, spurtbom Kaden Groves en Kelland O’Brien, die allen koersen voor Team BikeExchange-Jayco. De Poolse renner kreeg na afloop ook de eerste gele leiderstrui uitgereikt.

Voor Boguslawski was het zijn vijfde overwinning van het seizoen. Hij begon het jaar met winst in de Spaanse nationale koers Challenge de Primavera-Ses Salines. Daarna won hij de openingsrit in de Tour of Thailand, samen met de ploeg de ploegentijdrit in Belgrade Banjaluka en de Grand Prix Nasielsk-Serock.

De Ronde van Estland duurt drie dagen en gaat vrijdag verder met de eerste rit in lijn van Tallinn naar Tartu. De wedstrijd eindigt zaterdag met een rit rond Tartu. Naast BikeExchange-Jayco zijn ook de profploegen Burgos-BH en Team Novo Nordisk, met onder anderen de Nederlander Jan Dunnewind, actief in de Baltische staat.

Dit artikel delen:

4 Reacties

LeoR 16 27 mei 2022 om 09:41

Na het lezen van de titel en het bekijken van de uitslag dacht ik even dat de winnaar een ‘Stannardje’ gedaan had. :)

elrio 27 mei 2022 om 10:40

Slim van Bike-Exchange om hier te rijden in dit 2.1 rondje, levert vast een sloot aan punten op, zeker als ze zoveel mensen hoog kunnen laten eindigen. Enig probleem is misschien dat het niet hun top 10 renners zijn (Kaden Groves wel natuurlijk).

Ronellenfitsch 27 mei 2022 om 10:52

Of ze rijden hier omdat ze allemaal bij Tangert thuis mogen slapen. Kan ook.

Thoin 27 mei 2022 om 13:42

Sloot aan punten valt goed mee. 125p voor de eindwinnaar, 14-5-3 voor het podium per etappe.

Headlines

Materiaalzone