Marcel Sieberg (39) stopt aan het einde van het seizoen

dinsdag 8 juni 2021 om 11:38
Marcel Sieberg (39) stopt aan het einde van het seizoen

foto: Cor Vos

Marcel Sieberg zet na dit seizoen een punt achter zijn wielercarrière. De 39-jarige Duitser, nu nog uitkomend voor Bahrain Victorious, begon zijn profcarrière in 2007 in dienst van Team Milram.

“Ik koers nu al dertig jaar. Het begon als een hobby en het is uiteindelijk uitgegroeid tot mijn beroep”, kijkt Sieberg terug op zijn rijke carrière. “Het was een geweldige ervaring om de hele wereld af te reizen en mee te doen aan de meest iconische wedstrijden ter wereld. Ik heb tijdens mijn reis enorm veel leuke mensen ontmoet en er geweldige herinneringen aan overgehouden.”

“Ik wil alle stafleden, sponsoren, ploeggenoten en andere mensen bedanken. Een leven als profwielrenner was ook niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn geweldige familie. Wielrennen is mijn leven en ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen. Ik zou in de toekomst graag mijn kennis en passie willen delen met betrekking tot de wielersport.”

Sprintloods 
Sieberg begon zijn loopbaan in 2005 bij Team Lamonta, een bescheiden Duitse continentale formatie, en werd twee jaar later prof bij Team Milram. Hij reed vervolgens jaren voor HTC-Columbia (2008-2010), Lotto Soudal (2011-2018) en is sinds 2019 actief voor Bahrain Victorious. Sieberg maakte vooral furore als lead out-man voor sprinter en landgenoot André Greipel.

Sieberg wist zelf twee wedstrijden naar zijn hand te zetten. In 2005 was hij de beste in de Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe en in 2006 won hij de Grote Prijs Jef Scherens. De trouwe knecht mocht verder negen keer zijn opwachting maken in de Tour de France en werd ooit een keer zevende in Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 8 juni 2021 om 11:54

Dacht eerlijk gezegd dat hij al gestopt was. Altijd een trouwe knecht geweest en met name voor Greipel mooie dingen gedaan.

FritsvanHoefelen 8 juni 2021 om 14:15

Same. Nog een paar geld mogen ophalen bij Bahrein blijkbaar

Turtlehead 8 juni 2021 om 12:07

De Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe. Fantastisch toch?!

Thoin 8 juni 2021 om 13:27

Immer betrouwbaar! Mooie carrière uitgebouwd als trekpaard, ook altijd goed in Vlaamse koersen en zelfs een top 10 in PR!

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone