Marcel Kittel: “Zege in Ster ZLM Toer geeft vertrouwen richting de Tour”

maandag 19 juni 2017 om 14:13
Marcel Kittel: “Zege in Ster ZLM Toer geeft vertrouwen richting de Tour”

Foto: Wouter Roosenboom

Marcel Kittel sloot gisteren de Ster ZLM Toer toch nog af met een overwinning. Nadat hij er in de eerste sprints niet aan te pas kwam, klopte hij in de straten van het Brabantse Oss Dylan Groenewegen en André Greipel. “Dit geeft me vertrouwen en dat vind ik belangrijk richting de Tour”, zegt hij op de site van de organisatie.

Krap twee weken voor het Grand Départ heeft hij in Nederland nog even wat vertrouwen gewonnen. “We hebben geprobeerd om als ploeg vroeg op kop te komen. Dat heeft heel goed gewerkt. Dat is iets om blij mee te zijn met het oog op de Tour de France”, geeft hij aan. “Deze week had ik wat pech, maar dat hoort er ook bij. In de tweede etappe had ik problemen met de fiets, vlak voor de finish, en die dag erna zat ik niet goed in positie. We hadden nog één kans en gelukkig lukte het nu wel.”

Hij is van mening dat de Nederlandse rittenkoers lastig te vergelijken is met de Ronde van Frankrijk. De Duitser verwacht dat zijn ploeg Quick-Step Floors daar sterker zal zijn. “Hier rijden we maar met zes man, waar we in de Tour de France met negen zijn. Het is fijn om te weten dat het hier al goed werkt. In de Tour is het nog een verschil, met nog een sterkere en frisse ploeg daar. Dit geeft me echt een goed gevoel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Noud89 19 juni 2017 om 14:28

Had natuurlijk Sabatini bij maar verder nauwelijks een trein dit keer. Als daar straks mannen als Stybar, Gilbert, Lampaert en ook nog eens Trentin bijkomen dan zie ik geen enkele ploeg die die trein even kan ontregelen.

0
robotour 19 juni 2017 om 14:59

Kittel kan dus niet zonder trein. Als hij niet in de goede positie zit, wordt het dus niets.
In de ZLM Toer 2 van de 3 kansen gemist. Hoeveel keer gaat hij missen in de Tour?

0
PeterSelie 19 juni 2017 om 15:00

Lampaert was eerste reserve zeiden ze op play sports.

Trentin – Sabatini – Kittel
Bauer – Vermote
Gilbert
De La Cruz – Martin – Brambilla

0
Sephiroth 19 juni 2017 om 15:04

Ik zou denken dat Ettix toch een sterkere trein moet kunnen bouwen? Stybar en Lampaerts niet erin. Vermote en bauer zijn niet slecht, maar net zo sterk als die andere 2? Gilbert, trentin, sabatini is een mooie eind trein iig. Daarnaast ook nog eens sterk op de lastigere aankomsten.

0
josi 19 juni 2017 om 15:21

Op pure snelheid is hij moeilijk te kloppen, maar Kittel lijkt inderdaad redelijk afhankelijk van een goed treintje. Daar liggen de kansen voor de concurrentie in de Tour.

0
Sephiroth 19 juni 2017 om 16:23

Dat maakt van Sagan en Cavendish wat dat betreft ook een erg goede sprinters. Die kunnen het beiden ook zonder trein.

0
TeamNL 19 juni 2017 om 16:38

Kittel heeft bij QSF nog niet zo’n trein gehad als bij Skill.

0
park111982 19 juni 2017 om 16:42

Dit interview kan in de afdeling open deuren geplaatst worden

0
alles in 1 tempo 19 juni 2017 om 16:46

Ik kan mij die Giro etappe nog herinneren in Ierland. Kittel had dacht ik lek gereden. Giant had hem terug gekregen in het peloton, maar geen trein meer over.
Hij won de etappe nog uit 6e of 7e positie.
Hij kan het wel zonder, maar heeft z’n trein denk nodig als een soort bodyguard.

0
Quintenri 19 juni 2017 om 16:53

Gaat Gilbert wel in de trein van Kittel zitten en zo zelf steeds het risico opzoeken? En Sephiroth, onderschat Bauer en Vermote niet. Vermote lid van de wereldkampioenenformatie in het ploegentijdrijden bij Quickstep en Bauer ook een geboren hardrijder!

0
Noud89 19 juni 2017 om 18:03

Ik heb Gilbert zelfs een heel aantal keer zien werken voor Trentin in Zwitserland, dus als hij daar het risico al neemt dan zal hij dat voor Kittel zeker doen.

Ook al wordt vaak het tegenovergesteld beweerd, maar ik heb dit jaar een Gilbert gezien die wel van het teamwork is, en van die gehele instelling bij Quick-Step heeft hij misschien nog wel het meeste geprofiteerd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone