Marcel Kittel verkiest Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice

donderdag 1 maart 2018 om 10:55
Marcel Kittel verkiest Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice

Marcel Kittel heeft zijn wedstrijdprogramma aangepast. De Duitse spurter van Katusha-Alpecin zou eerst van start gaan in Parijs-Nice, maar is van mening veranderd.

“Aanvankelijk was het plan om naar Parijs-Nice te gaan. Maar omdat er meer sprintmogelijkheden zijn, hebben we nu voor Tirreno-Adriatico gekozen,” legt ploegleider Torsten Schmidt uit aan het Duitse Radsport News.

Kittel wacht nog op zijn eerste zege van het seizoen. Na deelnames in Dubai en Abu Dhabi staat hij nog met lege handen. Volgens Schmidt is er echter nog geen reden tot paniek. “Natuurlijk verwacht het publiek van Marcel een overwinning. Maar hij heeft gewoon het luxeprobleem dat voor hem enkel een overwinning telt. Ik verzeker iedereen dat Marcel in de winter zeer professioneel gewerkt heeft.”

Kittel wordt bij Katusha-Alpecin ondersteund door Marco Haller en Rick Zabel, die vorig jaar deel uitmaakten van de trein van Alexander Kristoff. “Maar Marcel is een heel andere sprinter dan Kristoff. De jongens moeten nu iets anders gaan denken,” geeft Schmidt aan. “Daarnaast waren in Dubai en Abu Dhabi bijna alle topsprinters aanwezig. Er kan er slechts één winnen, 20 man moet zich daarna verantwoorden. Succes en lijden liggen dicht bij elkaar.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

AWestie 1 maart 2018 om 11:26

Top, heeft Dylan een concurrent minder in Frankrijk

ChefSpijker 1 maart 2018 om 11:28

Ben benieuwd hoe vaak Dylan kan sprinten daar. 2x lijkt me de max, kan ook zomaar slechts 1x worden. Had eigenlijk verwacht dat meer sprinters voor TA zouden kiezen tov PN dit jaar. Al zitten veel ploegen met een dubbele sprintkopman, dus die kunnen het mooi verdelen.

hartstikkebedankt 1 maart 2018 om 11:37

Twee etappes in de T-A die hij zou kunnen winnen, en in theorie kan ie als ie er zin in heeft meedoen in de afsluitende vlakke tijdrit van 10K. P-N had hij één goede kans en wellicht nog een rit maar dat zou al een lastig verhaal worden.

Roy van den Busken 1 maart 2018 om 11:54

Ineens meer sprintkansen in Tirreno. Waarom hebben ze hier niet eerder over nagedacht?

skylimit 1 maart 2018 om 12:03

Hard op zoek naar een overwinning. Kittel moet zelf vol aan de bak en niet naar zijn trein wijzen.

Pils 1 maart 2018 om 12:58

@skylimit
Doet hij dat dan? De woorden hierboven komen uit de mond van de ploegleider.

drikkes 1 maart 2018 om 13:07

Toch wel straf dat ze dat nu pas doorhebben, ik zou denken dat een beetje ploegmanager op in het begin van het jaar een programma uitstippelt waar zijn renners het meeste kans op slagen hebben.

ChefSpijker 1 maart 2018 om 14:26

Aan het begin van het jaar zijn alleen lang niet alle parcoursen bekend. Het parcours van Parijs-Nice is ook pas een paar weken geleden volledig bekendgemaakt.

Jean Dumas 1 maart 2018 om 16:21

Raar zo laat, maar wel de beste keuze.

Headlines

Materiaalzone

Populair