Marcel Kittel pessimistisch over doorgaan Tour in 2020: “Geen enkele kans”

dinsdag 21 april 2020 om 20:00
Marcel Kittel pessimistisch over doorgaan Tour in 2020: “Geen enkele kans”

Marcel Kittel - foto: Cor Vos

Marcel Kittel verwacht niet dat er dit jaar een Tour de France plaats zal vinden. In een gesprek met be IN SPORTS legt hij uit sceptisch te zijn over de kansen dat de belangrijkste koers van de kalender dit jaar plaats kan vinden.

“We moeten ons ervan bewust zijn dat de nieuwe datum, gezien de pandemie, allesbehalve zeker is”, aldus Kittel. “Ik ben nogal sceptisch, ik denk dat het echt moeilijk gaat worden om. gezien de omstandigheden, om een evenement van deze omvang te organiseren. Zelfs als er voorzorgsmaatregelen worden genomen”, aldus Kittel.

“De Tour is een groot evenement in een zeer dichtbevolkt land waar veel mensen bij betrokken zijn”, gaat hij verder. “Ik wil graag dat de Tour plaats zal vinden, maar alleen onder goede omstandigheden. Het hangt allemaal af van de situatie, of het kan worden besloten met de politici en deskundigen, of het kan plaatsvinden in een veilige omgeving”, geeft hij aan.

Hij acht de kans op doorgaan nihil. “Maar voor mij is er geen enkel kans dat de Tour dit najaar kan plaatsvinden. Veel andere belangrijke gebeurtenissen zijn geannuleerd. Niemand weet wat het over zes maanden zal zijn. We kunnen alleen maar afwachten hoe het gaat.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Ajvenema 21 april 2020 om 20:25

Er is in ieder geval geen enkele kans dat Kittel de tour rijdt dit jaar.

josi 21 april 2020 om 20:32
Quote:
Ik denk dat het echt moeilijk gaat worden
Quote:
Het hangt allemaal af van de situatie
Quote:
Voor mij is er geen enkel kans

Ik denk dat hij zeker gelijk gaat krijgen.

Ajvenema 21 april 2020 om 21:17

Hahaha, dat denk ik ook!

Ajvenema 21 april 2020 om 21:18

Maar even serieus, hoe dichtbevolkt zijn de bergachtige gebieden in Frankrijk nou helemaal? Als je geen publiek wilt kun je dat toch gewoon regelen in Frankrijk?

skylimit 21 april 2020 om 21:59

Ik hoop dat de Franse (met steun van Macron) zo eigenwijs (en arrogant) zijn dat ze de Tour de France koste wat kost willen laten rijden.
Net zoals met het door laten gaan van Parijs-Nice.
De wereld kan wel wat moed en positiviteit (in de goede zin van het woord) gebruiken.
“Viva la France, viva la Tour”

guyremgabdel 21 april 2020 om 22:31

Sorry, maar t’is “vive la France et vive le Tour”.

Spartacus 21 april 2020 om 22:33

Ben jij ook Fransman? Je bent in ieder geval net zo eigenwijs (en arrogant).

Scott Sunderland 21 april 2020 om 22:50

Zo ja, dan met louter Franse ploegen uit alle categorieën. Er zullen weinig buitenlandse WT ploegen bereid zijn naar Frankrijk af te reizen. En zonder publiek was ook geen optie meer.

KnightBiker 21 april 2020 om 23:59

Als het Virus nog zo rondwaarde als nu, zullen de rijkere ploegen de Tour Boycotten: dat heeft Ineos al kenbaar gemaakt: Ineos wil Garanties.

vincenzo 22 april 2020 om 08:11

Prudhomme heeft bij de bekendmaking van de datum van start op 29 augustus meteen al gezegd dat het een 'unieke Tour' wordt. Daar kan je van alles bij bedenken (minder publiek, minder ploegen, minder renners, minder nationaliteiten, renners en staf vooraf in quarantaine en testen etc.)

Derierre de la course 22 april 2020 om 21:54

@sky: Verstandig is anders maar kan me wel vinden in je reactie.

Michelangelo 21 april 2020 om 23:06

Kittel is geen dommekloot. En ik denk dat zijn pessimisme terecht is.

De Tour is en blijft De Tour. Belangrijk voor de wielersport, maar misschien nog belangrijker voor de Fransen en de politiek. Het houden van de Tour zou een “overwinning” kunnen zijn voor Macron en zijn beleid. Of hij zou het in ieder geval zo kunnen verkopen.

Waar een wil is, is ook meestal een weg. Quarantaine maatregelen vooraf en achteraf, testen tot je een ons weegt, geen publiek langs de kant (inclusief keiharde handhaving).

Maar hoeveel moet er uiteindelijk gedaan worden om het circus door te laten gaan. En is “De Tour” dan nog wel “De Tour”, of wordt het dan enkel een politiek statement gecombineerd met sponsor exposure, maar niet de heroische wielerwedstrijd waar iedereen zo gek van is.

KnightBiker 21 april 2020 om 23:56

@Ajvenema – in ieder dal is wel een plaatsje van omvang te vinden, en met de vlakke etappes is het zo mogelijk nog moeilijker. Ik zeg niet dat met wat goede protocollen er wel wat te voorkomen is, maar als er een opleving komt in augustus tot november zouden we best eens buiten de gebaande paden kunnen denken: er is meer dan Europa, in Australië/nieuw Zeeland zullen ze zoiets wellicht als een fantastische buitenkans zien. (Als de wielrenners het virus daar niet naartoe exporteren.)

skylimit 22 april 2020 om 07:19

Och, Knightbiker wat waart het virus rond zeg. Hoeveel besmettingen zijn er nu vanaf februari ? Zelfs in de eerste brandhaard in Italie zijn er “slechts” 184.000 duizend besmettingen op een bevolking van 60 miljoen.
Het emotionele aspect (vanwege het aantal doden) heeft het realisme en het rationele denken/handelen doen vervagen en zijn er maatregelen genomen die A weinig of nauwelijks effect hebben op het bestrijden van het virus en B op langere of nu al op korte termijn destrastreuze financiele gevolgen hebben voor veel bedrijfstakken en dat zal later nog meer zijn weerslag hebben op de mensen met een modaal of minimum inkomen. Garanties is een groot woord, maar in een (enigzins) gecontroleerde omgeving kunnen gezonde topsporters gewoon koersen.
Mensen laten zich nu veel te veel leiden door emotie.
Leef en denk niet morgen ga ik dood (want die zekerheid heb je ook niet).

ervee 22 april 2020 om 08:35

Denk je niet dat de maatregelen ervoor hebben gezorgd dat het aantal besmetting maar 184.000 is in Italie?
En denk je dat alle regeringen al die beslissingen hebben genomen, door zich te laten leiden door emoties en niet door adviezen van experts (of ze nu gelijk hebben of niet)?

Of weet jij het serieus allemaal beter en weet jij dingen die wij niet kennen?

KnightBiker 22 april 2020 om 13:03

@skylimit – je veegt heel Italië op 1 hoopje, terwijl het bijkans voornamelijk over Noord Italië zou moeten gaan: lokaal zijn de percentages veeel hoger en de lock-down heeft ervoor gezorgd dat het deels lokaal bleef en niet overal even erg is.

(Zie Ook: Noord-Nederland versus Brabant, je kan stellen dat de maatregelen voor Groningen, Friesland etc overtrokken zijn maar wellicht lijkt het nu overkill omdat men die maatregelen heeft genomen.)

Het kan eind juni al zo goed als over zijn, worst case scenario is de gezondheidszorg dan nog steeds zwaar overbelast. De Garanties die de Grote teams willen houden in dat de teams zich zoveel mogelijk kunnen afzonderen en niet van slecht schoon gehouden hotel naar hotel gaan of met divers hotel personeel in contact staan etc. Er is dus wel wat te doen wat betreft die protocollen…

wielrenner 22 april 2020 om 09:40

En wie is de volgende die er wat over te melden heeft…

Lapjestrui 22 april 2020 om 09:48

Skylimit, je zou als roeptoeterende pseudo-expert (excusez le mot) en Frankrijk-kenner zo in een talkshow kunnen …

FondriestTF3 22 april 2020 om 10:13

Het is een rotvirus. De harde cijfers laten zien dat er relatief weinig mensen aan sterven (niet genoeg voor een lockdown) en het aantal mensen die er echt last van hebben vallen ook nog mee.

Maarrrr… de weinige mensen die er last van hebben, resulteren wel in een complete ‘shutdown’ van het zorgstelsel. Met de beperkte uitbraak in Nederland (3% besmet was de schatting) was het aantal IC bedden al meer dan bezet – er moest al meer bij – en het zorgpersoneel draait al 6 weken shifts van 12 uur.

Dus. In de huidige situatie kun je niet veel meer doen dan de ‘lockdown’ in stand houden. Verruimen waar kan, maar dat is beperkt. Evenementen zijn in deze situatie onmogelijk.

Het betekent wel dat er relatief weinig voor nodig is om meer te kunnen verruimen. Laagdrempelige tests, wijd beschikbaar? Plasma dat het herstel in het ziekenhuis enorm versnelt? Zo zijn er heel veel initiatieven. Er staat veel druk op dus mijn hoop is dat er ook relatief snel vooruitgang kan worden geboekt.

Augustus/september is nog ver weg. Voor nu de tip die ik op TV een tijd terug hoorde: ga ervan uit dat je het virus bij je draagt. Probeer niemand te besmetten. Als iedereen dat doet, is de besmettingsgraad laag en zijn we sneller uit deze ellende.

KnightBiker 22 april 2020 om 13:06

+1

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair