Marcel Kittel, Annemiek van Vleuten, Yves Lampaert

woensdag 29 augustus 2018 om 19:30
Marcel Kittel, Annemiek van Vleuten, Yves Lampaert

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Marcel Kittel, Annemiek van Vleuten en Yves Lampaert.

Marcel Kittel laat Tour of Britain schieten

Marcel Kittel moest in de Deutschland Tour al opgeven omdat het simpelweg niet meer ging, maar de Duitser is hier nog steeds niet volledig van hersteld. Eigenlijk stond de Tour of Britain nu op zijn programma, maar die laat hij aan zich voorbij gaan. “Uit voorzorg zal ik niet aan de start staan. In mijn huidige toestand zou het onzinnig zijn om te koersen. Ik moet nu eerst verdere onderzoeken afwachten, het risico zou te hoog zijn”, legde Kittel de beslissing uit.


Boels-bord brengt Van Vleuten in de war

Annemiek van Vleuten boekte vandaag in de Boels Ladies Tour haar tweede ritzege op rij, maar dat was niet zonder slag of stoot. In de slotfase nam ze namelijk een verkeerde afslag, waardoor ze een groot deel van haar voorsprong verloor. Ze raakte in de war van een bord van organisator Boels – die zich onder meer bezighoudt met bouwplaatsinrichting, Ze zag het bord aan voor een wedstrijdbord, maar dat was het niet. “Ze zijn op dat stuk bezig met wegwerkzaamheden. Ik pakte de weg rechtdoor, mede doordat er niemand stond die me de weg wees”, zei ze tegen Omroep Gelderland. “Toen ik verder reed op die weg en bij de wegwerkzaamheden kwam, wist ik gelijk dat dit niet de goede route was. Daarna ben ik omgekeerd.”


Yves Lampaert trakteert ploeg op grasmaaiers

Yves Lampaert had wel een heel bijzonder cadeau in petto voor enkele ploegmaats bij Quick-Step Floors; de Belg was zo dankbaar dat ze hem aan de Belgische titel hebben geholpen, dat hij ze een gepersonaliseerde grasmaaier schonk van fabrikant John Deere. “Ik weet zeker dat ze nooit meer zullen klagen als ze in hun tuin moeten werken!”, meldde hij er lachend bij.

Dit artikel delen:

23 Reacties

skylimit 29 augustus 2018 om 10:13

Hoogtepunten? Dit seizoen telt voornamelijk zware dieptepunten, goed dat hij niet bij TLJ rijdt. Eigenwijze Kittel had niet bij Quick-Step weg moeten gaan.

AnderJ 29 augustus 2018 om 10:21

Toch nooit sprake van geweest dat hij voor TLJ zou (gaan) rijden of mis ik iets?

EddyB1958 29 augustus 2018 om 14:40

@skylimit zoek eens de betekenis van het woord “zou” op …

arjando.ooms 29 augustus 2018 om 10:22

Hij zal hopelijk al wel bij een sportpsycholoog lopen. Die jongen moet komende winter gewoon zichzelf terug vinden. Desnoods volgend seizoen als 2e lijn of in kleinere koersen.
Al is de verwachting die bij zijn salaris hoort daar natuurlijk niet mee te rijmen.

EdEnd 29 augustus 2018 om 10:23

Zou hij gezoend hebben met Cav en ook de ziekte van Pfeiffer hebben? :)

EddyB1958 29 augustus 2018 om 14:43

Blijkbaar zou het virus dat Pfeiffer veroorzaakt ook MS veroorzaken,dus in plaats van er mee te lachen,zou je beter hopen dat je er niet mee te maken krijgt…

oscarito1908 30 augustus 2018 om 01:08

Zelf heb ik Pfeifer gehad. Ontdekt nadat de ziekte zich had geuit. Daarna gordelroos. En daar bovenop Sarcoidose. En al 30 jaar COPd.

Daar mag je best mee lachen. Dat gejank allemaal. Ik weet ook dat ik geen hoge leeftijd zal halen. Ik zit er niet mee.

Geniet van het leven zolang het duurt. Stop met oordelen ga leven.

williams 29 augustus 2018 om 10:46

Hij heeft de ziekte van “karma’s a bitch”. Door QS uit de goot gehaald toen niemand nog iets om hem gaf, en toen alles draaide gewoon gaan lopen…Bang voor Gaviria, dat is al een slechte instelling als topsporter. Ze doen het bij QS met Viviani, Gaviria, Jakobsen en Hodeg perfekt lijkt me.

Mwielerfan 29 augustus 2018 om 13:40

Hij had toen 1 slecht seizoen gehad. Beetje overdreven

KnightBiker 29 augustus 2018 om 20:59

@williams
Toen Kittel naar Quickstep ging was hij De meest gewilde sprinter ter wereld, je verdraait de feiten, wel was Het toen al duidelijk dat kittel soms liever lui dan moe is maar als je succes hebt kan je overal mee weg komen.
Nu, op dit moment betwijfel Ik of Het nog luiheid is: Ik denk dat hij eerder teveel gestressed is door het gevoel van moeten presteren. (Of er is zoals bij Cav een fysieke oorzaak)

Of topic: Cavendish word nu al overal afgeschreven Terwijl hij pas echt veel pech heeft gehad dit seizoen. Irritant ventje Maar hij verdient nog wel een kans. (prestatie contract)

vluggejapie 30 augustus 2018 om 07:17

Ik vind het mooier als sprinters het tegen elkaar op willen nemen dan als ze bij elkaar in de ploeg blijven zitten. Vreemde uitleg dat Kittel uit angst de mogelijkheid zou hebben gecreëerd het tegen Gaviria op te nemen.

rvb 29 augustus 2018 om 15:24

Tony M is weg.

marehoek 29 augustus 2018 om 17:58

Hij is nu al.maanden aan.het sukkelen. Hebben ze bij Katuscha geen medische staf?

Verweggistan 29 augustus 2018 om 20:05

Die letten blijkbaar alleen op vetpercentages.

jooprioolpijp 29 augustus 2018 om 20:31

Leuk voor die QSers die ergens op een appartementje in Monaco wonen. Maak je wel de blits mee tussen de Ferrari’s.

Thijs E 29 augustus 2018 om 20:42

En leuk dat Terpstra er ook een krijgt omdat Lampaert veel van hem heeft geleerd. Zegt ook veel over Niki.

ah-ja 29 augustus 2018 om 20:43

Boeren

Retro Lex 29 augustus 2018 om 20:59

John Deere grasmaaiers. Dan moet ik altijd denken aan de film: The Straight story
Een aanrader ( voor de liefhebbers van John Deere grasmaaiers )
https://www.imdb.com/title/tt0166896/
Edit. ik heb geen enters gegeven en ze komen wel.

KnightBiker 29 augustus 2018 om 21:01

+1 prachtige sentimenteele film, aanrader.

Samlambeej 29 augustus 2018 om 21:23

Heeft het nu echt een heel seizoen aan mindere vorm en minder motivatie gelegen? Ik denk het niet. Kittel lijkt me echt zo'n gast die, wanneer het niet draait, zich overal van onttrekt en roept: "Zoek het uit!"
Ik geloof dat hij weer kan gaan winnen onder iemand die het stuur van de sprinttrein overneemt en veeleisend is naar iedereen toe. Dit moet dan volgend seizoen gebeuren onder de leiding van Dirk De Mol en met behulp van Jens Debusschere.
Lampaert geeft het perfecte cadeau, Lampaert vereeuwigt zichzelf bij zijn ploegmaats. Zelfs als ze het gras moeten maaien kunnen ze rekenen op het werktuig van Yves Lampaert.

betonmolen 29 augustus 2018 om 21:28

Had gesink dezelfde afslag als van Vleuten?

Jacco van Stierop 29 augustus 2018 om 21:51

John Deere grasmaaiers zijn voor de jongetjes, John Deere trekkers zijn voor het echte werk. En als je in Monaco de blits wil maken moet je aankomen op een “testacalda” van Landini. Eenmaal op gang een streling voor het oor.
https://www.youtube.com/watch?v=RWGngqesrrI

Tour 30 augustus 2018 om 14:31

Misschien eens op zoek naar die rondemiss die al die boys hebben gekust.

Headlines

Materiaalzone

Populair