Marcel Kittel: “Ik ben supertrots”
foto: ANSA/CLAUDIO PERI (archief)
zaterdag 4 februari 2017 om 12:32

Marcel Kittel: “Ik ben supertrots”

Marcel Kittel heeft in de eerste wedstrijd van zijn seizoen direct getoond over goede vorm te beschikken. De Duitser van Quick-Step Floors won vandaag voor de derde keer de massasprint in de Dubai Tour. “Ik ben super, supertrots”, jubelde Kittel na afloop in het flashinterview.

“Ik kwam hier met het idee om te testen hoe ik goed ik ben”, stelde hij. “Ik ben erg blij dat het uiteindelijk zo goed is gegaan. De ploeg heeft bovendien elke dag uitstekend werk verricht. Dit is een mooie manier om het seizoen te beginnen.”

Vandaag verliep de massasprint echter niet helemaal vlekkeloos. “Het ging niet volgens het plan”, erkende Kittel. “Mijn ploegmaat Fabio Sabatini had kettingproblemen. Dat kan gebeuren, maar daarna moest ik zelf een beetje mijn weg zoeken. Gelukkig geraakte ik uiteindelijk in een goede positie en kon ik opnieuw winnen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2017 12:36
Tsja beresterk in de sprints, maar of je hier nou 'supertrots' op moet zijn.. Ik had het nog wel willen zien als de etappe naar de Hatta door was gegaan.
4 februari 2017 12:50
Natuurlijk mag je supertrots zijn op 3 overwinningen en de eindoverwinning. Duidelijk de beste sprinttrein en de snelste in deze ronde. Hatta Dam zou daar weinig aan veranderen, behalve misschien geen eindwinst maar een betere start kan je als sprinter bijna niet wensen.
4 februari 2017 12:50
@Il Cavaliere
Anders had Kittel vast ook nog wel het AK gewonnen hoor.
Hij won nu met 18 seconde voorsprong op Dylan. Vorig jaar verloor Kittel slechts 4 seconde op de Hatta Dam. Best goede kans dus dat Kittel de schade dit jaar ook wel weer beperkt had kunnen houden.
4 februari 2017 13:11
@puffin
Verhelderend, waarvoor dank

Reacties zijn gesloten.