Marc Soler tweede op Colláu Fancuaya: “Proberen de koers te animeren”

zaterdag 27 augustus 2022 om 19:38
Marc Soler tweede op Colláu Fancuaya: “Proberen de koers te animeren”

foto: Cor Vos

Marc Soler ging in de achtste rit van de Vuelta a España op jacht naar zijn tweede zege, nadat hij de vijfde rit naar Bilbao al had gewonnen. Deze keer moest hij zich echter tevreden stellen met de tweede plaats. Hij slaagde er op slotklim, de Colláu Fancuaya, niet in om de weggereden Jay Vine nog terug te halen.

“Ik ben moe maar blij met deze tweede plaats”, vertelde Soler na afloop van de etappe via zijn ploeg UAE Emirates. De Spanjaard kwam met 43 seconden achterstand over de finish en bleef Rein Taaramäe net voor. Op de slotklim leek hij het aanvankelijk lastig te krijgen bij de versnelling van Alexey Lutsenko, maar daarna werkte hij zich op tot bij Thibaut Pinot en Rein Taaramäe. Uiteindelijk reed hij nog een tijdje alleen achter ritwinnaar Vine aan.

“Uiteindelijk besloot ik mijn eigen tempo te rijden en het beste te doen wat ik kon, zonder al te veel aan iets anders te denken”, ging hij verder. “Elke geef ik het beste van mezelf en probeer ik de ploeg te helpen, en de koers te animeren, net als vandaag.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

sooike 27 augustus 2022 om 22:49

Studio Sport”kenner” Dijkstra bij het in beeld brengen van Soler: “Dit is niet de nummer twee, dames en heren. Er zitten er nog een paar tussen Vine en Soler”. Ach, we zijn het gewend van hem..Koersinzicht is niet zijn sterkste kant…

0
assen 28 augustus 2022 om 10:27

Ongelooflijke renner die Soler. Wordt vrij snel gelost in twee etappes en komt uiteindelijk dan toch bovendrijven als 1e en als 2e, met zijn lange slungelige lijf.

Respect.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone