Marc Soler keert als titelverdediger terug naar Parijs-Nice

Marc Soler keert als titelverdediger terug naar Parijs-Nice

foto: Sirotti

dinsdag 18 december 2018 om 20:06

Marc Soler zal in 2019 aan de start staan van Parijs-Nice. Dit heeft de Spaanse klimmer laten weten op de ploegpresentatie van zijn werkgever Movistar. De 25-jarige Soler zal daarnaast weer deelnemen aan de Tour de France.

Soler wist dit jaar verrassend Parijs-Nice te winnen. Hij wist in de kletsnatte slotetappe naar Nice leider Simon Yates uit de gele leiderstrui te rijden. Maar of de Spanjaard ook volgend jaar voor eigen kans mag gaan? “Het ligt aan de plannen van onze kopmannen. Als zij namelijk starten, dan zal ik gewoon in dienst moeten rijden.”

Soler zal zijn seizoen beginnen in Zuid-Amerika, door deel te nemen aan de Ronde van Colombia. Na Parijs-Nice zal hij als Catalaan ‘uiteraard’ aantreden in de Ronde van Catalonië. In de zomer richt hij zich dan weer op de Tour. “Ik hoop het volgend jaar nóg beter te doen”, is Soler ambitieus.

“Wil graag een Tourrit winnen”
“Dat betekent werken voor de kopmannen, en mijn eigen kans grijpen als die zich aandient.” In de Tour zal hij dus vooral in dienst rijden van Nairo Quintana en Mikel Landa, maar hij hoopt desalniettemin op een persoonlijk succesje. “Ik zou ontzettend graag een etappe willen winnen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Covadonga 18 december 2018 om 20:20

Jammer van dit talent. Bij een andere ploeg zou hij wat meer kopman kunnen zijn.

Samlambeej 18 december 2018 om 21:51

Parijs-Nice => Ronde van Romandië => Dauphiné => Tour
Eerst maar eens die eerste 3 zien te winnen. In die volgorde.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair