Marc Soler: “Ik heb jaren geknecht, maar wil nu resultaten boeken”

zondag 29 december 2019 om 17:39
Marc Soler: “Ik heb jaren geknecht, maar wil nu resultaten boeken”

foto: Cor Vos (archief)

Voor Marc Soler is 2020 misschien wel het jaar van de waarheid, nu hij opschuift in de pikorde bij Movistar. De Spaanse klimmer zag onlangs Nairo Quintana, Mikel Landa en Richard Carapaz vertrekken. “Ik heb jaren geknecht voor onze kopmannen, maar nu wil ik zelf resultaten boeken”, zo citeert de Spaanse sportkrant Marca.

De 26-jarige Soler won in 2018 enigszins verrassend Parijs-Nice, maar had nadien moeite om de verwachtingen in te lossen. De ranke klimmer reed het afgelopen seizoen echter wel een puike Vuelta a España, waarin hij belangrijk was voor Alejandro Valverde en Quintana. Soler eindigde zelf als negende in het eindklassement.

Nu Movistar afscheid heeft genomen van drie toppers, ligt de weg naar het kopmanschap helemaal open. “Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik wil het ontzettend graag bewijzen. Ik voel ook geen extra druk op mijn schouders, het zorgt alleen maar voor motivatie en enthousiasme. Ik geloof in goede resultaten”, aldus Soler.

“We kunnen als ploeg verrassen”
Teammanager Eusebio Unzué zal in 2020 rekenen op Soler, oudgediende Valverde en nieuwkomer Enric Mas. Het belooft een interessant seizoen te worden voor de blauwe brigade, aangezien de ploeg veertien(!) nieuwe renners heeft aangetrokken. “Ik denk dat we kunnen verrassen, ondanks de jeugdigheid van de selectie”, zo denkt Soler.

De renner zal in 2020 onder meer deelnemen aan Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië, om vervolgens toe te werken naar de Tour de France. “Ik wil in de toekomst zeker de Giro betwisten, maar voor nu richt ik mij op de Tour.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Turtlehead 29 december 2019 om 17:52

Eerst zorgen dat je een ander programma rijdt dan Valverde, dan kun je daarna aan je eigen kansen denken.

Jean Dumas 3 januari 2020 om 11:26

+1

Scott Sunderland 29 december 2019 om 20:16

Hij zal zeker meer voor zichzelf kunnen gaan rijden zonder Carapaz, Quintana en Landa. Alleen Mas erbij als echte man voor het klassement. En in hoeverre Valverde ook in 2020 voor klassementen gaat. Maar hij zal de kansen wel moeten gaan grijpen. De druk zal groter zijn om te presteren. Benieuwd of dat gaat lukken. Ik twijfel.

Jack2811 29 december 2019 om 21:08

Waarom zou je naar de tour willen als Soler zijnde ? Giro lijkt hem beter te moeten liggen. Soler is een bovengemiddelde tijdrijder als klassementsman en de Giro is minder sterk bezet als de Tour. Ook de Tour is voor klimgeiten en Valverde gaat naar de Tour. Zou gewoon de Giro doen Marc;p

Romāns Vainšteins 29 december 2019 om 22:17

Absoluut, een giro-vuelta jaar lijkt me wat hem te doen staat. Zal gezien zijn kwaliteiten wellicht ook naar die maffe olygames gaan.

Jan Blokland 29 december 2019 om 21:52

Ik zie hem best wel mooie uitslagen rijden. Hoeft nu toch minder te knechten. Dat scheelt een heel stuk. Ook meer ervaring nu. Kan best wel verrassen dit jaar in een grote ronde, mede omdat zijn tijdrit ook zeer acceptabel is.

Headlines

Materiaalzone

Populair