Marc Soler boos op zichzelf: “Ik was te gehaast”

zaterdag 31 oktober 2020 om 18:11
Marc Soler boos op zichzelf: “Ik was te gehaast”

foto: Cor Vos

Marc Soler kwam zaterdag nipt tekort voor de ritzege op de Alto de la Farrapona. De Spanjaard kan na afloop alleen zichzelf iets verwijten: “Ik ben een beetje boos, omdat ik misschien te gehaast was.”

De ploegleiderswagen had Soler geadviseerd om rustig aan te doen in de laatste kilometer, maar de Movistar-renner gaf daar geen gehoor aan. “Toen de sprint begon, had ik al teveel gegeven. Ik had het in de laatste kilometers rustiger aan moeten doen. Ik kon het uiteindelijk Gaudu nooit lastig maken.”

“Toch moet ik ook tevreden zijn”, gaat hij verder. “Ik heb tijd teruggepakt voor het klassement en ik denk dat ik ook iets over het team moet zeggen. Nelson (Oliveira, red.) heeft in de kopgroep fantastisch werk geleverd. Ik ben hem erg dankbaar. Hij is erg goed.”

“Morgen staat de Angliru op het programma. Ik zie daarin nog meer kansen voor het team, maar we zullen zien hoe het gaat.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 31 oktober 2020 om 18:31

Gaudu speelde het slim, lekker gespaard tijdens de vlucht waar dat kon en daar uiteindelijk van geprofiteerd. Soler gaf al voor de aanzet van Gaudu een blik dat het nekje eraf was. Niets om je voor te schamen, die vroege aanval was noodzakelijk omdat hij de grote mannen op de steilste stukken niet kan volgen en Movistar niet weer Roglic naar de sprint wilde rijden.

VerstandOpNul 31 oktober 2020 om 20:25

“het nekje eraf”, is dat echt een gangbare uitdrukking onder wielrenners? Ik hoorde het alleen Boogerd in interviews zeggen en vond dat reden genoeg om het niet over te nemen..

Frank V 31 oktober 2020 om 21:38

‘De nek af’ zeggen we doorgaans. ‘Ik was de nek af.’ ‘Ik zag dat hij de nek af was.’

Limal 1 november 2020 om 06:58

Net zoals met een vlakke hand voor je nek heen-en-weer bewegen alsof hij ‘over’ is – best luguber eigenlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair