Marc Sergeant: “Tim Wellens krijgt het kopmanschap”

zaterdag 25 oktober 2014 om 09:48
Wellens

foto: Sirotti

Tim Wellens heeft volgend seizoen een belangrijke positie binnen Lotto-Belisol. “Hij krijgt het kopmanschap en gaat waarschijnlijk ook naar de Tour”, stelt ploegbaas Marc Sergeant tegenover Het Nieuwsblad. “Niet voor een klassement, maar om te pieken naar bepaalde etappes. Tim heeft een veel grotere stap vooruitgezet dan we hadden verwacht.”

Het is de vraag of ook Jurgen Van den Broeck de Tour gaat rijden. “We zullen met hem een open gesprek voeren over de invulling van komend seizoen”, aldus de ploegbaas. “De Tour zal stresserend worden. Het is zeker een optie, maar we moeten ons de vraag durven stellen of hij wel moet rijden. Maar als hij een goede Parijs-Nice of Dauphiné rijdt, kan dat zeker.”

Sergeant hoopt volgend seizoen bovendien betere uitslagen te rijden in het klassieke voorjaar. “Kijk, we behaalden het voorbije seizoen 29 overwinningen. Kwantitatief is dat goed, maar ik zou liever een paar van die zeges ruilen voor een dikke vis in het voorjaar. Dat moet de uitdaging worden volgend jaar.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone