Marc Sergeant: “Meespelen in elke rit”

woensdag 25 juni 2014 om 10:49
Lotto-Belisol

foto: Sirotti

Lotto-Belisol maakte gisteren zijn ploeg bekend voor de Ronde van Frankrijk. De Belgische formatie staat met twee kopmannen aan de start (André Greipel en Jurgen Van den Broeck) en wil in elke rit zichtbaar zijn en richt zich dan ook op meerdere fronten.

“Met deze ploeg moeten we kunnen meespelen in elke rit”, vertelt ploegmanager Marc Sergeant tegen Sporza. “Met Jurgen Van den Broeck en André Greipel hebben we twee speerpunten die we uitspelen op hun terrein en daar draait onze Tour om. Daarrond hebben we dan ook een ploeg gebouwd die in functie van die twee doelen kan presteren.”

Sergeant heeft veel vertrouwen in Van den Broeck met het oog op het algemeen klassement. “Zijn verkenningen en stages zijn voorspoedig verlopen en de Dauphiné vormde de bevestiging. Daar heeft hij meer dan ooit de indruk gegeven dat hij hoog kan mikken.” De Belg eindigde de daar als derde achter Andrew Talansky en Alberto Contador.

Met Greipel wil de manager een gooi doen naar geel in de openingsetappe. “Het is uitzonderlijk dat de Tour voor het tweede jaar op rij start met een rit in lijn. We willen die dan ook proberen winnen en het geel nemen.” Er zijn volgens Sergeant acht kansen voor de Duitse sprinter, die ook Tony Gallopin en Adam Hansen noemt als aanvallers in de eventuele overbruggingsetappes.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone