Marc Sergeant (Lotto Soudal): “Niet gewonnen, wel aanwezig”

Marc Sergeant (Lotto Soudal): “Niet gewonnen, wel aanwezig”

foto: Cor Vos

maandag 4 maart 2019 om 07:30

Een derde plaats voor Tim Wellens in de Omloop Het Nieuwsblad en twee toptienplaatsen (Keukeleire en De Buyst) in Kuurne-Brussel-Kuurne. Marc Sergeant, sportief manager van Lotto Soudal, blikt tevreden terug. “Al is de val van Tiesj Benoot een domper.”

“In de Omloop reden we een goede koers die we afsloten met een podiumplaats met Tim”, begint Sergeant zijn evaluatie van het openingsweekend. “Ook in Kuurne waren we mee in het offensief, tot dat vijftal met Jungels en Naesen vertrok. Toen hadden we jammer genoeg niemand mee. Eigenlijk het enige foutje. Maar als je ziet hoe sterk Jungels op het einde is. Dat is geen geluk, natuurlijk. Hij is de verdiende winnaar. Hoe het achter de Luxemburger bewoog, wie er allemaal kapot ging. Als je dan toch standhoudt…”

“In de achtervolging hebben we in eerste instantie de kat wat uit de boom gekeken, omdat we hier met De Buyst niet de állersnelste sprinter van het pak hadden. Maar uiteindelijk hebben we toch de jongens ingezet die we konden inzetten. Met Jens Keukeleire, die mee ging met Terpstra, Lampaert en Doull, zag ik nog een kans op het podium, maar op Doull en Terpstra na werden ze nog overvleugeld door het peloton.”

Tim Wellens in de Omloop –  foto: Cor Vos

Benoot op tijd fit voor Strade Bianche?
“Conclusie van het weekend: we hebben niet gewonnen, maar we waren wel aanwezig. Daar kan ik mee leven. Naast Wellens, is Keukeleire trouwens een lichtpunt”, vindt Sergeant. “Jens zou in Kuurne niet starten, maar ik wilde de uitgevallen Benoot absoluut vervangen door een andere renner van niveau. Hij bewijst dat hij in orde is. Anders ben je er in de finale niet meer bij.”

Minpuntje is de val van Benoot in de Omloop. “We hopen dat het meevalt. Gisteravond werden zijn wonden grondig gereinigd in het ziekenhuis, vanmorgen ging hij opnieuw op controle en het zag er toch een stuk beter uit. We bekijken het dag per dag. Tiesj moet vooral zorgen dat de wondes niet ontsteken, dus moet hij nog een paar dagen binnen blijven. Of hij fit geraakt om zijn titel in de Strade Bianche te verdedigen, weten we nog niet. We hopen van wel.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Rhohan 4 maart 2019 om 08:47

Wat iedereen wel een beetje verwacht had, denk ik. Bennoot, Wellens kunnen met hun capaciteiten maar een aantal koersen winnen en Keukelaire moet rekenen dat meer dan de helft van de toppers niet aanwezig is. Daarnaast hebben ze alleen nog een echte winnaar in Ewan, maar die is er nog lang niet.

Mwielerfan 4 maart 2019 om 09:15

Ze zetten Wellens bovendien verkeerd in, in koersen die vaak lamg gesloten blijven. Terwijl zijn kracht toch is om solos van 15-30km af te ronden over heuvels tijdens slecht weer. Ik zeg laat hem e3, rvv en ddv rijden, daar zie je om de paar jaar iemand zo winnen. En lbl. Waalse pijl slaat nergens op om hem op te stellen, agr is ook vrij kleine kans

Rhohan 4 maart 2019 om 09:22

KBK is toch gewonnen met een lange solo? Het kan dus wel ;)

tvm 4 maart 2019 om 09:25

@MW, scherpe observatie. Ik ben het met je eens. Wellens heeft baat bij een open koers. In de Strade maakt hij dan ook een relatief goede kans denk ik.

EddyB1958 4 maart 2019 om 10:23

Ik herhaal als zoon van een Vlaamse vader en Waalse moeder met roots in Huy, de stad van de Waalse Pijl, houdt de perfect twee talige Wellens teveel van Wallonië om die koersen niet te rijden.

Brabander 4 maart 2019 om 13:05

Waalse Pijl kan ik in meegaan. Maar Amstel en Luik moet-ie toch ook wel wat kunnen doen?

Vinyakke 4 maart 2019 om 09:23

Ik ben erg benieuwd hoe deze koers was afgelopen met Benoot. Leek me naast gva en stybar de beste in koers en had met Wellens nog een bondgenoot in huis. Puur qua sterkte dus samen met Deceuninck de sterkste ploeg in koers. Ik had het nog wel eens willen zien…!

xistnc 4 maart 2019 om 10:28

Vallen is vaak het gevolg van boven je theewater rijden. Dus ik vraag me af of Benoot potten in plaats van botten had kunnen breken.

ghostwriter 4 maart 2019 om 11:18

Benoot had het al een paar keer zwaar terwijl Van Avermaet en Stybar op elk moment sterk leken. Ik denk niet dat Benoot met die twee echt de strijd had kunnen aangaan.

Kevin Lowagie 4 maart 2019 om 10:56

Zonde dat je als Belgisch team in KBK de kat uit de boom kijkt wanneer vijf sterke renners wegrijden en je niet mee bent… Ze hadden vol moeten achtervolgen om zo weer uitzicht te hebben op een kans om te winnen. Je hebt nu wel twee renners in de toptien, maar eigenlijk heb je 70km achter de feiten gefietst…

Geraint 4 maart 2019 om 12:24

Achteraf is het natuurlijk makkelijk analyseren. Op het moment zelf weet je natuurlijk niet dat ze gaan wegblijven. Als je volledige ploeg wordt opgerookt in de achtervolging en je komt aan het eind mannetjes tekort komt er ook kritiek.

irrichman 4 maart 2019 om 13:09

Tsja, maar een mannetje in steun zetten kan toch, om niet alleen Jumbo en Bora de ijzers uit het vuur te laten halen. Dat was nodig om het gat te dichten. Als het zo lang duur voor ze in de buurt komen, moet je een beetje helpen.

En Lotto zou niet hoeven wachten tot de laatste 5 km om het dicht te rijden, die zouden juist met Keukeleire ook een nieuwe uitval kunnen doen, als het op 25km al zou lukken. Of zelfs met de Buyst, om te proberen te sprinten met een select groepje.

Afwachten en het kruit droog houden is uiteraard ook tactiek, vaak blijven ze natuurlijk niet vooruit met slechts 5 man. Maar het waren geen pannenkoeken, dus de tactiek is dit keer niet gelukt.

Ook mooi dat het Jungels dus wel lukt, daarom zijn deze koersen (Kuurne/ G-W) zo veel mooier dan een sprintetappe in de tour. Kan een sprint worden, maar dan moet je er wel voor werken. En de grote meneren gaan gewoon in de aanval, dus het peloton is ook niet eensgezind om ze terug te halen. Men kan niet allemaal afwachten.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair