Marc Sergeant: “Katusha stapt enkel uit MPCC vanwege schorsing”

Marc Sergeant: “Katusha stapt enkel uit MPCC vanwege schorsing”

Lotto Soudal blijft voorlopig lid van de MPCC - foto: Sirotti

donderdag 25 februari 2016 om 08:17

De MPCC verliest haar leden bij bosjes. Deze week deden Orica-GreenEDGE en Katusha afstand van de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen. Marc Sergeant, manager bij Lotto Soudal, denkt dubbel over het vertrek van deze WorldTour-teams.

Waar vorig jaar Astana, LottoNL-Jumbo en Lampre-Merida om verschillende redenen weggingen bij de MPCC, zijn deze week Orica-GreenEDGE en Katusha tot dat besluit gekomen. Er zijn nu nog zeven ploegen uit de WorldTour lid.

“Je stapt er uit vrije wil in, het is geen verplichting. Voor sommige sponsors, zoals de onze, is de geloofwaardigheid heel belangrijk”, aldus Sergeant tegen Sporza. De Belg vindt het dan ook goed dat de MPCC-regels iets strenger zijn dan die van de UCI.

Orica-GreenEDGE en Katusha
“Ik kan Orica begrijpen dat ze vinden dat de MPCC bereikt heeft wat het moest bereiken en dat ze zich daarom terugtrekken, maar Katusha is er enkel uitgestapt, omdat hen een schorsing boven het hoofd hing”, zegt Sergeant.

“Katusha zou Parijs-Nice niet mogen rijden. Dat is een straf die ons ook boven het hoofd hangt”, verwijst hij naar een straf uit het MPCC-reglement na twee dopinggevallen binnen twaalf maanden. “Maar daar kunnen we ons in vinden. We blijven dus lid, ook al zijn we nu nog maar met 7 WorldTour-teams.”


[poll id=”179″]

Dit artikel delen:

12 Reacties

betonmolen 25 februari 2016 om 09:08

"Ik kan Orica begrijpen dat ze vinden dat de MPCC bereikt heeft wat het moest bereiken en dat ze zich daarom terugtrekken"[.

Wat heeft men bereikt dan? lid worden voor de geloofwaardigheid om dan eruit te stappen als ze geschorst worden (dus niet meer geloofwaardig zijn).

Rode Lantaarn 25 februari 2016 om 09:20

Ze hebben bereikt dat een aantal regels van de MCCP door de UCI zijn overgenomen.
Orica wordt overigens helemaal niet geschorst door de MCCP.

Romāns Vainšteins 25 februari 2016 om 09:28

ok

Tuttipazzi 25 februari 2016 om 10:43

Weet iemand waarom Sergeant zegt dat die straf Lotto-Soudal ook boven het hoofd hangt? Ik kan me even geen dopinggevallen in die ploeg herinneren.

Nick Doup 25 februari 2016 om 10:46

@Tuttipazzi
Die straf hangt elke ploeg van de MPCC boven het hoofd, als er twee dopinggevallen binnen 12 maanden zijn. Katusha ontloopt deze nu.

Sergeant zei het zoals hij het nu zegt: Het hangt Lotto Soudal ook boven het hoofd, maar dan moeten er wel eerst twee positieve plasjes komen.

rahimns 25 februari 2016 om 10:53

Dat is een regel die ook door de UCI is overgenomen, alleen werd daar besloten dat het cocaineincident van Paolini niet in aanmerking kwam als 2e dopinggeval. Het MPCC is daar dan iets harder in en dat heeft Katusha doen besluiten uit te stappen.

Hakkie2 25 februari 2016 om 10:56

Dat de MPCC het beter denkt te weten dan de UCI bij dezelfde regel is natuurlijk ook gewoon belachelijk en een prima reden voor Katusha om er uit te stappen.

Brummel 25 februari 2016 om 12:27

ik denk dat het goed is dat de ploegen die staan voor geloofwaardigheid zich verenigen in het MPCC om samen voor vooruitgang in de sport te strijden. Ik kan me voorstellen dat de MPCC juist geloofwaardiger is geworden met het vertrek van Katusha. Zodra het lastig wordt, gooien zij namelijk de handdoek in de ring. Lekker makkelijk.

@Hakkie2: jouw argumentatie snap ik niet. Vind je de UCI is zo fantastisch dat er geen ander geweten nodig is? Katusha is toch echt uit eigen beweging lid geworden van de MPCC en komt nu gewoon de eerder gemaakte afspraken niet na.

Lothlòrien 25 februari 2016 om 13:09

@Tuttipazzi: was dit niet zo in de tijd van Dekker?

tendam 25 februari 2016 om 13:10

@brummel
Je kunt je alleen afvragen of de geloofwaardigheid wel is gediend door de regels van de MPCC… zo’n Theo Bos heeft waarschijnlijk niks fout gedaan maar wel een smetje op z’n blazoen door dat cortisonenverhaal. Net als z’n ploeg.

Sebas 25 februari 2016 om 13:48

Dat de MPCC beter denkt te weten dan de UCI vind ik helemaal niet zo belachelijk gezien de recente geschiedenis van de UCI en het uitstappen van Katusha bevestigd voor mij alleen maar de uiterlijke schijn die de ploeg (en daarmee staat het niet alleen) ophoudt om er maar voor te zorgen dat zaken blijven zoals ze zijn.

Het lijkt wel alsof de wielergemeenschap (wederom) langzaam in slaap wordt gesust door de mensen aan het roer.

jan jansen 25 februari 2016 om 14:58

“Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen”
(De MPCC) heeft te weinig draagvlak om door te gaan.
Omdat een geloofwaardig wielrennen niet bestaat.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair