Marc Sarreau zegeviert in Tour de Vendée en Coupe de France

zondag 6 oktober 2019 om 16:52
Marc Sarreau zegeviert in Tour de Vendée en Coupe de France

foto: Cor Vos (archief)

Marc Sarreau heeft op overtuigende wijze de Tour de Vendée op zijn palmares bijgeschreven. De sprinter van Groupama-FDJ was na 199,5 kilometer de beste sprinter van het peloton, ruim voor Christophe Laporte en Bryan Coquard. Sarreau trekt ook de eindzege in de Coupe de France naar zich toe.

Zeven coureurs vormden de kopgroep van de dag: Clément Venturini, Bryan Nauleau, Eddy Finé, Pierre Gouault, Lucas De Rossi, Anthony Maldonado, Maxime Cam. Zij kregen niet meer dan zes minuten voorsprong van het peloton.

Op het lokale circuit rondom La Roche-sur-Yvon was het snel gedaan voor de vluchters, maar daarmee was het niet klaar met de aanvallen. Onder meer Mathieu Burgaudeau viel aan, maar die van Thibault Ferasse leek meer slagingskans. Zijn verrassingsaanval werd echter in de slotkilometer ongedaan gemaakt.

De treintjes van Groupama-FDJ en Vital Concept-B&B Hotels kwamen op de rails, waarna toch gesprint werd. Vier renners (Benoît Cosnefroy, Christophe Laporte, Bryan Coquard en Marc Sarreau) kwamen met een voorsprong de technische finale door, waarna Sarreau over verreweg de snelste sprint beschikte. Daarmee stelde hij ook zijn eindzege in de Coupe de France, het regelmatigheidsklassement van Franse eendagswedstrijden, veilig.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 6 oktober 2019 om 19:25

Die klopt niet de minsten. Zijn vorige zeges dateren alweer van het voorjaar, maar zo’n klassement telt in Frankrijk.

Ik ben benieuwd of hij pas 26 jaar is of al 26 jaar.

Rawolf 6 oktober 2019 om 19:43

Venturini die in de vroege vlucht gaat, dat snap je toch niet?

Headlines

Materiaalzone

Populair