Marc Reef: “Dumoulin is beter dan vorig jaar”

dinsdag 22 mei 2018 om 10:01
Marc Reef: “Dumoulin is beter dan vorig jaar”

foto: Sunweb

Marc Reef, de ploegleider van Sunweb, vindt dat Tom Dumoulin beter in vorm is deze Giro dan in de Giro van vorig jaar. In gesprek met NUsport vertelt Reef: “Ik denk dat je mag concluderen dat Tom iets beter is dan vorig jaar in de Giro. Dat zie je vooral bergop. Vorig jaar verloor hij altijd tijd in de lastige bergritten en nu houdt hij de schade beperkt.”

Desalniettemin staat Dumoulin nu op een achterstand van twee minuten op de tweede plaats, in tegenstelling tot vorig jaar. Volgens Reef ligt dat aan de concurrentie: “Er is deze editie van de Giro alleen één iemand veel beter dan de rest. Als je Yates weghaalt, staat Tom na twee weken gewoon aan de leiding in het klassement, terwijl de Giro tot nu toe veel zwaarder is geweest dan in 2017”

Over de kansen van Dumoulin op het roze eindigt de ploegleider realistisch, maar hoopvol: “Op dit moment is Yates bergop gewoon de sterkste. In het gunstigste geval brengt Dumoulin het verschil dinsdag in de tijdrit terug tot minder dan een minuut en dan is het in de laatste dagen hopen op een slecht moment van Yates.”

Dit artikel delen:

47 Reacties

Jungle Man 22 mei 2018 om 10:16

Giro zwaarder dan verleden jaar?
Wellicht dan omdat er scherper wordt gekoerst. Her parcours van verleden jaar loog er ook niet om.

0
sportfanaat 22 mei 2018 om 10:23

Ik zou eens met Froomey en Pinot gaan praten vanavond. Deze 3 gasten moeten Yates toch kunnen slopen als ze de koers samen hard maken vanaf de eerste col. Volgens mij geldt er voor deze mannen maar 1 ding, het roze in Rome. Als ze zo doorgaan hebben ze alledrie geen kans meer. Dan maar oorlog met kansen voor jezelf en 2 anderen.

0
Wheely 22 mei 2018 om 10:35

Ik denk dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

0
mackie 22 mei 2018 om 10:35

@Jungle Man,
Zeker kwa bergetappes veel zwaarder. Bergop aankomsten zijn veel zwaarder dan vorig jaar.
en overgangsritten/sprintritten ook veel zwaarder kwa laatste 15 km.

0
Jan Blokland 22 mei 2018 om 10:40

@Sportfanaat. Ben het niet met je eens, als je zegt "als ze zo doorgaan". Er wordt best wel aanvallend gekoerst. Kijk maar eens naar de vluchtersgroepen. Die krijgen geen schijn van kans. Tot nu toe zijn het de klassementsrenners die de dienst uitmaken in de uitslagen. Dat is wel eens anders geweest. Ook denk ik dat het de laatste drie bergetappes niet gaat gebeuren dat vluchters wegblijven. Zeker, als Froomey zegt dat hij nog ambities heeft voor het klassement zullen vluchters geen kans krijgen. In dat opzicht vind ik ook dat Sunweb, Sky en FDJ meer zullen moeten samen werken. Als ze dat gaan doen kan er nog veel gebeuren. Denk overigens wel dat de tijdrit vandaag uitsluitsel zal geven of ze dat gaan doen.

0
japiemans 22 mei 2018 om 10:50

Al is Dumoulin beter dan vorig jaar , er is er een nog beter dan Tom . Yates wint 3 bergetappe’s en 2x bijna. Zo iemand is de terechte winnaar van de Giro

0
jp.vanoosterhout 22 mei 2018 om 10:53

japiemans,dumoulin geeft ook toe dat er een gewoon 1 beter is..maar het is nog 6 dagen dus wie weet!

0
Nibs 22 mei 2018 om 10:58

Correct wat parcours vorig jaar betreft, het was een regelrecte schande.
Net zoals vorig jaar verliest dumo tijd in elke bergrit. Ik zie hem echt niet graag koersen en ben er van overtuigd dat hij hier nooit al die steun zo genieten moest het geen hollander zijn.

0
OscarV 22 mei 2018 om 11:09

Zo Nibs, beetje gefrustreerd?
Ben je nu al vergeten dat Dumoulin vorig jaar een bergrit heeft gewonnen? Dat kan alleen als je aanvalt. …

0
Manuel Beltran 22 mei 2018 om 11:11

@Nibs
Onzin. Dumoulin is ook buiten de landsgrenzen populair.

0
assen 22 mei 2018 om 11:14

Deze Giro laat zien dat een parcours met veel finishes bergop saai(er) en voorspelbaarder is als er EEN renner bovenuit steekt. Wat mij betreft mag een parcours meer gevarieerd zijn, met bijv bergen onderweg maar vlakke aankomst (laatste 50 km). Finish bergaf kan ook, maar ivm veiligheid (bijv bij regen) ben ik daar zelf geen voorstander van.

0
denistel 22 mei 2018 om 11:18

beetje apart verhaal toch vorig jar veloor tom steeds tijd in de berg ritten maar hij won er toen toch ook 1 en nu verliest ie ook tijd en ja schade beperken klopt maar toch staat ie al boven de 2 min. zo vandaag zo kunnen zijn dat ie heel dicht bij het roze komt maar normaal gesproken raakt ie die in die 3 zware dagen weer kwijt.en al zou ie 2e worden pracht prestatie toch .

0
JimKro 22 mei 2018 om 11:24

Als Dumoulin tweede zou worden achter deze ontketende Yates, zou dat een enorme bevestiging zijn van zijn niveau als één van de beste ronderenners van dit moment en voor de toekomst.

0
Nibs 22 mei 2018 om 11:27

edit wf: gedraag je

0
Samlambeej 22 mei 2018 om 11:30

Wegrijden op de Colle delle Finestre met een ander koppelbeest. Daar kan Yates nie gaan staan of ij krasselt door. In het verleden zijn daar ook een dansende spanjool (2015) en een kleine italiaan (2005) -met de Roze Trui om hun nek- eraf gereden.

0
Nibs 22 mei 2018 om 11:30

Trouwens beste oscarv een monoclimb rit is GEEN bergrit.

0
Sensation 22 mei 2018 om 11:36

@Nibs. Juist de strijd tussen de pure klimmers en de goed klimmende tijdrijders maakt het weer spannend. O.a. met een Froome en Armstrong ontbrak het juist aan een echte strijd om kleine tijdsverschillen en bonificatiesecondes. Yates laat zien wat je moet doen om een grote ronde wilt winnen als mindere tijdrijder, misschien zelfs noodgedwongen, maar dat maakt de koers wel mooi.

0
NDI22 22 mei 2018 om 11:36

@Nibs
Het zit blijkbaar zo diep dat jet het moet herhalen, maar ieder z’n eigen voorkeur. Ik vind een springveer als Yates leuk om te zien, maar ook weer niet iedere keer als de weg omhoog loopt. Dat was even leuk maar wordt nu al saai. Vorig jaar was het veel gevarieerder met meerdere winnaars, vluchters en verschillende uitslagen in het klassement.

0
LaurentJalabert 22 mei 2018 om 11:44

@Nibs volgens mij ben je zelf niet helemaal objectief.
Ondanks dat Dumoulin een klimmende tijdrijder is valt hij vaak aan en wint hij (of rijdt hij mooie uitslagen) op aankomsten bergop. In Vuelta was een prachtige overwinning,terwijl hij in die ronde samen Chaves continu aanviel. In Giro precies hetzelfde verhaal. Hij reed volgens mij ook nog een keer samen met Kruiswijk weg in een etappe waar niemand een aanval van een ak man had verwacht.

0
jooprioolpijp 22 mei 2018 om 11:44

Beste diepzinnige en deskundige Nibs,
Uiteraard was het parcours van vorig jaar een aanfluiting met twee hele tijdritten. Natuurlijk dient een grote ronde uitsluitend en alleen door een klimmer van maximaal 60 kg gewonnen te kunnen worden en zijn tijdrit- en andere wielerkwaliteiten volkomen irrelevant.
Dumoulin is, zoals je in treffende bewoordingen uitdrukt, het toppunt van zaaddodende saaiheid, maar wij domme chauvinisten kunnen er geen genoeg van krijgen. In geen enkel ander land ter wereld, en zeker niet in België, wordt op grond van nationaliteit zo dwangmatig gedweept met renners.
Met hatelijke groet,
Joop ‘simpelaar’ Rioolpijp

0
Spinergy 22 mei 2018 om 11:50

Yates heeft nog nooit in de positie gezeten om een grote ronde te winnen, dat kan ook veel doen met een lichaam: meer aanmaak van cortisol is slecht voor je spieren etc etc….
Stel Dumoulin komt vandaag binnen de minuut, dan weet ik zeker dat Yates daar de rest van de Giro slechter van gaat rijden…

0
Baukema Tomoulin 22 mei 2018 om 11:52

@Nibs: bedoel je onaantrekkelijk als in zijn fysieke voorkomen? Want volgens mij was Dumoulin redelijk populair bij de rondemissen vorig jaar (polulairder dan Quintana). Of onaantrekkelijk als in zijn fiets houding? Want dan is José de Cauwer het met je oneens. Of bedoel je onaantrekkelijk in koerstactiek? In dat geval is vrijwel elke renner onaantrekkelijk die op zijn limiet zit.

0
Romāns Vainšteins 22 mei 2018 om 12:02

Ik volg Nibs voor een groot gedeelte. Dumoulin is natuurlijk een prettige vent maar zijn huisstijl > vermorzelen in chrono’s, stug ITT’en bergop en min of meer standaard iets later binnenkomen en heel sporadisch eens uithalen wanneer er een ________________/ – parcours is ….. Niet het toftste type. Ikzelf vind het mooi dat er dus een pure klimmer is die door bijzonder agressief koersen hier een grote ronde kan winnen,.

0
Nibs 22 mei 2018 om 12:03

Spannend is het naar mijn mening niet want ik zie yates niet instorten. Dit is een andere yates die ik nog niet gezien heb.
T is gewoon zo inspiratieloos dat wielrennen van dumo. Geen spitsvondigheid, koerinstinct, durf,……wattages trappen en zien dat je schade beperkt.

0
Jeromb 22 mei 2018 om 12:06

Ik vind vooral dat deze Giro bevestigt dat Dumoulin ook een echte klimmer is. Top 5 op de Zoncolan, en elke bergrit gewoon bij de beste. Yates rijdt gewoon als een monster, als je die weghaalt zijn er weinig verschillen. Dumoulin lost één keer en verliest 12 seconden, en op die extreem steile Zoncolan moet hij MAL, Pozzovivo, Froome (en dus Yates) voor zich laten. Verder rijdt Yates de favorieten twee keer op achterstand (en eigenlijk op de Zoncolan een derde keer). Tsja, dan is TD toch een topklimmer?

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone