Marc Madiot over ‘gesloten’ Tour: “Een lichtpuntje voor het Franse volk”

vrijdag 27 maart 2020 om 13:07
Marc Madiot over ‘gesloten’ Tour: “Een lichtpuntje voor het Franse volk”

foto: Cor Vos (archief)

Een Tour de France zonder publiek: Marc Madiot staat niet onwelwillend tegenover het plan van de ASO om de Ronde van Frankrijk achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. “Een Tour in juli kan symbool staan voor een nieuwe periode na de crisis”, zo vertelt de teammanager van Groupama-FDJ aan de Franse krant Libération.

Roxana Maracineanu, de Franse minister van sport, heeft bevestigd dat serieus nagedacht wordt over een Tour de France op de originele data, maar dan achter gesloten deuren. Het gaat dan om een editie zonder reclamekaravaan en zonder publiek aan start en finish, als gevolg van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

“Het is technisch gezien zeker geen makkelijke opdracht voor ASO, maar er is televisie en de Tour is dan wel het begin van een periode waarin we weer langzaam het oude leven kunnen oppakken. Het zou goed zijn voor de wielereconomie en het Franse volk, mochten we in juli weer een beetje normaal kunnen leven.”

“Ik hoop echt dat de Tour kan plaatsvinden in juli”, aldus de tweevoudig winnaar van Parijs-Roubaix. “Zie het als een lichtpuntje voor het volk, het is goed voor de moraal. Het is misschien wel ijdele hoop, maar we moeten ons ook wel ergens aan vasthouden. Mocht de Tour inderdaad doorgaan, dan betekent het dat de situatie normaliseert na een periode van lockdown.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

BassieAdriaan 27 maart 2020 om 14:32

Ik stel voor om die hele Tour de France in een grote hal te houden met 180 tackxen, één grote virtuele Zwift-de-France en elke dag gewoon die heli’s de lucht in om de broodnodige shots te maken voor La France s.a.p.r.l.

Hier aan het einde van mijn straat is het een komen en gaan van ambulance’s en lijkwagens, laten we het even lekker over zoiets banaals als een Tour de France hebben.

Burn 27 maart 2020 om 16:35

Het gemiddelde sterftecijfer in Nederland is bijna 500 per dag en door Corona zijn in totaal iets meer dan 500 personen overleden in Nederland, maar bij jou in de straat is het een komen en gaan van lijkwagens? In 2018 stierven er 11.000 mensen aan de griep in 3 maanden in Nederland, maar toen reed alles gewoon door en hoorde je niemand over een komen en gaan van lijkwagens.

Corona is heel erg, maar overdrijven is niet nodig.

BassieAdriaan 30 maart 2020 om 10:23

eej vrolijke vriend, ontken het lekker, maar in die 18 jaar dat ik hier woon en werk heb ik NOG NOOIT een omgebouwde stadsbus 6 IC-patienten tegelijk zien vervoeren, en de volgende dan nog eens een de volgende dag samen met een paar IC-ambulances.
Crematorium hier is zelfs op zondag “open” omdat ze het niet aan kunnen.

Die 11.000 doden van jou in 2018 waren ondanks een griepvaccin, hoeveel mensen denk je dat gaan overlijden of IC-zorg nodig hebben nu we GEEN vaccin hebben?

Johan Vanhecke 27 maart 2020 om 17:40

Dit is Wielerflits, en op wielerflits hebben we het over banale dingen als de wielersport. Mag het misschien? We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, lockdown, thuiswerken of werkloos zijn. Is de sport niet zwaar genoeg gestraft? Dat gaat hier ook over bedrijven met veel werknemers en gigantische bedragen, so what dat die zorgen voor entertainment.

Jean Dumas 27 maart 2020 om 18:25

Ik snap goed dat er over een soort Tour gepraat wordt, maar doe dat vooraleerst achter de schermen en terughoudend.

KennyKlimmen 27 maart 2020 om 23:51

Het zou wel heeeeel fijn zijn….

Headlines

Materiaalzone

Populair