Marc Madiot: “David Gaudu heeft laten zien een leider te zijn”

zondag 8 november 2020 om 11:05
Marc Madiot: “David Gaudu heeft laten zien een leider te zijn”

foto: Cor Vos

Niet Thibaut Pinot, maar David Gaudu was de grote man namens Groupama-FDJ in de Vuelta a España. Pinot moest al na twee etappes de Vuelta verlaten, Gaudu won met verve de bergritten naar de Alto de La Farrapona en La Covatilla en zal zonder ongelukken als achtste finishen in het algemeen klassement.

De beloftevolle Gaudu won vorig jaar al eens een etappe in de Ronde van Romandië en wist al mooie ereplaatsen te versieren in zware eendagsklassiekers en rittenkoersen, maar beleefde in de 75e Vuelta toch wel zijn definitieve doorbraak. Marc Madiot is vol lof over zijn poulain, zo blijkt wel uit een interview met Ouest France.

“Die eerste ritzege op de Alto de La Farrapona was een verrassing, maar ik was niet meer verrast na zijn tweede overwinning. David voelt de koers heel erg goed aan, is zijn zenuwen de baas en is een hele solide renner. Hij heeft laten zien een rol als kopman te kunnen vertolken, en dat zonder problemen.”

“Dit is toch wel een sportieve revanche na het uitvallen van Thibaut”, gaat Madiot verder. “Ik ben ook heel erg trots op het werk van Bruno Armirail. Hij heeft echt indrukwekkend gereden in dienst van David. We kunnen wel spreken van een echte teamoverwinning.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Lalsacien 8 november 2020 om 11:53

Armirail met zijn goede tijdrit was inderdaad van goud waard voor Gaudu. Ik meende dat hij ook mee was in de ontsnapping bij zijn eerste ritzege in de Vuelta.
Met de vier van Démare in de Giro hebben ze het goed gedaan in de grote rondes.
Als Alaphilippe geen wereldkampioen was geworden was Arnaud wielrenner van het jaar in Frankrijk geworden.

Frank V 8 november 2020 om 13:20

Vind ik ook. De ploeg heeft gewerkt voor hem en hij bezweek niet. Beheerst de finale afgemaakt.

Scott Sunderland 8 november 2020 om 13:45

Goed gereden. In de Tour lukte het niet om uit te rijden, maar in de herkansing van een grote ronde dus wel. Carthy reed trouwens ook geen bijzondere Tour met zijn 37ste plaats in het eindklassement.

Dick H. 8 november 2020 om 13:57

Gaudu had zijn oortje los gedaan in de laatste kilometers. Die kon natuurlijk niet meer tegen dat oorverdovende geblèr van Madiot.

doorak 8 november 2020 om 15:38

De nieuwe kopman bij Madiot. Die gaat echt niet meer alle kaarten spelen voor Pinot die ook flink wat salaris’zal moeten inleveren zodra nieuw contract aanstaande is.

Overigens hun vaste sponsor die ook een vinger in de pap heeft ziet ook dat men met Gaudi scoren kan en om te behouden bij een loonsverhoging zal dat geld ergens vandaan moeten komen. Hetgeen deels Pinot moet inleveren.

Headlines

Populair

Materiaalzone