Marc de Maar gaat zich volledig richten op mountainbiken

vrijdag 5 augustus 2016 om 16:47
Marc de Maar gaat zich volledig richten op mountainbiken

Marc de Maar vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Roompot-Oranje Peloton. De 32-jarige renner stopt met professioneel wegwielrennen om zich volledig te richten op een carrière in het mountainbiken. De in Barcelona woonachtige De Maar gaat zich specifiek richten op het rijden van MTB-marathons, dat maakt zijn managementbureau SEG bekend.

‘’Mijn ervaringen op de MTB en dan specifiek op het onderdeel marathons hebben mij het geloof gegeven dat ik in staat moet zijn de internationale top in deze discipline te bereiken”, schrijft De Maar. “Na een mooie carrière op de weg heb ik het gevoel dat ik nu aan een volgend hoofdstuk kan beginnen. De uitdaging om weer helemaal van nul iets op te bouwen heb ik nodig, zoals ik dat eerder al deed toen ik in 2010 vertrok naar een Amerikaanse ploeg en uitkwam voor Curacao.

“Ik vind het voor mijzelf en Roompot-Oranje Peloton ontzettend jammer dat dit seizoen is mislukt door blessures, maar deze nieuwe stap geeft me zeer veel energie voor de toekomst. Ik zal wellicht nog op de weg uitkomen, maar dan alleen met oog op het mountainbiken”, aldus De Maar, die deze week zijn sleutelbeen brak in Ronde van Burgos, na eerder uitgeschakeld te zijn geweest met een knieblessure.

De Maar eindigde vorig jaar zonder specifieke voorbereiding als 18e op het Europees kampioenschap marathon in het Duitse Singen. Verder wist hij meerdere keren top 5 te rijden in een UCI MTB Serie Marathon-wedstrijd, wat een aantal ploegen is opgevallen. ”We hopen op korte termijn kenbaar te maken voor welke MTB-ploeg ik volgend jaar zal uitkomen. De gesprekken lopen en zijn positief. Ik kijk vooral naar de structuur van de ploeg, er moet ambitie zijn om met mij door te groeien. Ik wil naar de wereldtop in de marathon en in de juiste omgeving moet dat mogelijk zijn.”

De Maar begon zijn wegcarrière in 2006 bij Rabobank. In 2010 vertrok hij naar het Amerikaanse United-Healthcare, waar hij een volledig seizoen in de UCI America Tour uitkwam. In 2011 tekende hij bij de Quickstep-formatie van Patrick Lefevere, om in 2012 weer terug te keren naar het Amerikaanse United-Healtcare waar hij tot 2014 verbleef. Sinds vorig jaar staat hij onder contract bij Roompot-Oranje Peloton, waar hij door blessures niet de rol heeft kunnen spelen waarvoor hij was aangetrokken.

WielerFlits sprak vorige week met De Maar over onder andere zijn seizoen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dekker 5 augustus 2016 om 16:52

Zonde, heeft toch altijd in potentie bij de sub-top van de klimmers gehoord…

Succes op de mountainbike in ieder geval, erg leuk om te doen, helaas wel wat minder exposure.

0
HoofdIsVrij 5 augustus 2016 om 17:23

Zal het de ploeg van Brentjes worden? Die horen wel bij de wereldtop.

0
Turtlehead 5 augustus 2016 om 17:33

Heeft het in veel opzichten net niet gemaakt (en was een vreemde voor Roompot om erbij te pakken wat dat betreft), maar hij weet voor zichzelf wel een mooi sportieven te realiseren, en dat verdient respect. Benieuwd of het hem lukt, was altijd een talentvolle vent en hij heeft nog wat jaartjes te gaan.

0
Rondo 5 augustus 2016 om 17:39

Leuk, ben benieuwd.
Wordt toch ook hoog tijd dat mountainbiken meer aandacht krijgt.
Waarom ? Omdat ik de groot budget ploegen op de weg echt niet meer van deze tijd vind. Saai.

0
maklukzat 5 augustus 2016 om 19:23

Jammer dat hij zo afscheid moet nemen van het wegwielrennen. Hopelijk nog een mooie carrière bij het mountainbiken.

0
Duvel 5 augustus 2016 om 22:12

Een ontzettend sympathieke gast die altijd plezier in de sport probeerde te houden. Ja, om de top van de top te kunnen halen moet je misschien meer discipline hebben, maar ik weet wel vrij zeker dat Marc altijd wel zal blijven sporten, puur omdat hij er zoveel plezier in heeft. Mooi mens, ik gun hem het beste in het mountainbiken. Goed veel Veldkoerstochten rijden deze winter en dan moet het goed komen :P (ja, ik weet dat mountainbiken een zomersport is)

0
RefleX 6 augustus 2016 om 07:54

@Hoofdisvrij, die ploeg behoort niet tot de wereldtop. De ploeg is met name XCO gericht en staat enkel aan de start in Marathons waar er geld wordt gegeven of waar het niks kost. Als Marc het over de wereldtop in de XCM heeft moet je toch aan andere teams denken. Maar hij zal daar niet binnen komen. Hij moet een team hebben wat in hem gelooft en samen met hem naar de top wilt. Zoals hij zelf ook aangeeft.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone