Marc de Maar begint MTB-carrière bij Habitat-ploeg

zaterdag 22 oktober 2016 om 09:44
Marc de Maar begint MTB-carrière bij Habitat-ploeg

Foto: Roompot-Oranje Peloton

Marc de Maar heeft een contract getekend bij het Habitat Mountainbike Team. De huidig renner van Roompot-Oranje Peloton maakte eerder dit jaar bekend te stoppen met profwielrennen om zich volledig te richten op een carrière als mountainbiker.

Dat gaat hij dus doen bij Habitat: een internationale ploeg met een Nederlandse basis. “Ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar wel een waarin ik het hoogste nastreef”, aldus De Maar in een persverklaring. “Wil ik dat bereiken, zal ik zo goed mogelijk moeten beginnen zonder te veel onnodige fouten te maken. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een team met een goede structuur, een kwalitatief programma, het juiste materiaal en een specifieke sport technische begeleiding. Dit heb ik gevonden bij Team Habitat. We delen dezelfde ambitie en daarnaast kan ik de ploeg verder helpen met mijn ervaring. Een win-win situatie en een goede eerste stap.”

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het programma van De Maar eruit gaat zien. “Maar ik zal me voornamelijk richten op UCI Marathon Serie wedstrijden, het wereldkampioenschap in het Duitse Singen, de Leadville 100 en de TransAlp.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cadellie 22 oktober 2016 om 09:56

Leuk

0
IlPirata 22 oktober 2016 om 10:06

Wens hem erg veel succes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone