Maral-Erdene Batmunkh boekt eerste profzege in Ronde van Thailand

donderdag 4 april 2019 om 09:22
Maral-Erdene Batmunkh boekt eerste profzege in Ronde van Thailand

Maral-Erdene Batmunkh - foto: Terengganu Cycling Team

Mongools wielersucces in de Ronde van Thailand. Nationaal kampioen Maral-Erdene Batmunkh wist in de vierde etappe van de Thaise rittenkoers namelijk vanuit een kopgroep naar de zege te snellen. Voor de renner van Terengganu is het zijn eerste profoverwinning.


Batmunkh, afkomstig uit een van de weinige Mongoolse wielerfamilies, staat al heel wat jaren in zijn land bekend als het grootste wielertalent, maar een profwedstrijd winnen zat er ondanks diverse ereplaatsen nog niet in. Wel had hij in 2017 al eens een rit gewonnen in de Tour de Tochigi, een 2.2-koers.

Ook in de Ronde van Thailand zag het er niet naar uit dat de 24-jarige ging winnen. Als onderdeel van de vlucht van de dag in de 145,5 kilometer lange rit van Nan naar Phayao moest hij er eerst samen met zijn vluchtgezellen voor zorgen dat het peloton op achterstand werd gehouden.

Toen duidelijk werd dat de kopgroep het ging volhouden tot aan de meet sprong Félix Barón weg in de slotfase. De renner van Illuminate leek lange tijd op weg naar winst, maar met een perfect getimede inspanning wist Batmunkh de Colombiaan met nog honderd meter te gaan te passeren.

Ryan Cavanagh, gisteren op overtuigende wijze winnaar van de koninginnenrit, blijft leider in het klassement. De Princess Maha Chakria Sirindhorn’s Cup duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

salem 4 april 2019 om 09:57

Is een 2.2-wedstrijd geen profkoers?

JH1959 4 april 2019 om 13:06

Eigenlijk z’n 6e profoverwinning, of 2e als je nationale titels niet meetelt.

toke 4 april 2019 om 15:07

Bij zijn 4 nationale titels stonden er alleen mongolen aan de start….En dat lijkt me niet genoeg om dat een profoverwinning te noemen.

zipp404 4 april 2019 om 15:23

Talentje hoor! Ik denk dat de junioren van mijn plaatselijke wielervereniging hem flink tussen z’n kader laten plooien..

Piet Lut 5 april 2019 om 09:14

Daar zal je je wel eens flink in kunnen vergissen zipp404

Overigens wel sneu dat op deze heugelijke dag voor Mongolie zijn coach verongelukt.

UCI 2.2 koersen kan je toch geen profzege noemen. Meen nu als voorbeeld Joe Martin Stage Race die nu in USA verreden wordt. Zeg continentale semi profploegjes en rest amateur clubs. Tevens mogen World Tour teams niet meedoen aan 2.2.

Genoeg legitieme redenen om zeges in .2 koersen (hoe zwaar ze ook zijn) niet als profzege te laten gelden.

Masahiro Ishigami zal dan zijn eerste profzege hebben behaald in Oita Urban Classic? en de welbekende Gruffudd Lewis zijn eerste profzege in Grand Prix International de la Pharmacie Centrale de Tunesie?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.