Manuel Belletti spurt naar ritwinst in Ronde van Hongarije
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
woensdag 12 juni 2019 om 18:05

Manuel Belletti spurt naar ritwinst in Ronde van Hongarije

Manuel Belletti en de Ronde van Hongarije: die combinatie lijkt hand-in-hand te gaan. Nadat de Italiaan vorig jaar een etappe won en de eindzege pakte, mocht hij ook tijdens de jongste editie alweer het zegegebaar maken. Hij snelde naar de winst in de eerste rit-in-lijn.

Makkelijk was het niet in deze etappe, waarin twee beklimmingen van tweede categorie waren opgenomen in de laatste zeventig kilometer. Drie vluchters zetten vroeg al de lange ontsnapping op touw en zij pakten bijna tien minuten voorsprong. Toch kwam alles in de laatste veertig kilometer weer samen. Op de laatste klim werd het peloton stevig uitgedund, onder meer door toedoen van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM.

In de afdaling naar de finish probeerde Dušan Rajović nog weg te rijden, maar toch ging een uitgedund peloton sprinten om de zege in de straten van Esztergom. Op de klinkers was Manuel Belletti de snelste, voor Hugo Hofstetter. Rajović werd uiteindelijk derde. Dankzij zijn ritzege is Belletti tevens de nieuwe leider. Krists Neilands volgt in het klassement op drie seconden op de tweede plaats.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2019 18:26
Hofstetter is een leuke jongere renner maar lijkt de extra stap qua snelheid tov vorig jaar niet gemaakt te hebben. Die Rajovic lijkt de afgelopen jaren ook best een aardige renner, verbaast me dat die niet door een PCT is opgepikt (al ligt Adria nu natuurlijk wel gevoelig).
    12 juni 2019 18:51
    En hij is pas 21...
12 juni 2019 20:10
die Rajovic, Munoz en Oldani lijken me goede talenten.

Reacties zijn gesloten.