Mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag tijdens WK wielrennen van 2022

vrijdag 24 september 2021 om 13:18
Mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag tijdens WK wielrennen van 2022

foto: Cor Vos

De UCI zal komend jaar, tijdens het WK wielrennen in het Australische Wollongong, de mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag organiseren. Dat is bekendgemaakt tijdens het UCI-congres in Leuven, waar dit jaar de wereldkampioenschappen wielrennen plaatsvinden.

Op de openingsdag van het WK wielrennen in Wollongong worden de medailles verdeeld in de individuele tijdritten voor elitemannen- en vrouwen. Bovendien krijgen de mannen en vrouwen exact hetzelfde parcours en dezelfde afstand voor de wielen geschoven.

Dit jaar stond de mannentijdrit nog gepland op de eerste dag (zondag) van het WK wielrennen, één dag later gevolgd door de titelstrijd bij de vrouwen. De regenboogtruien gingen respectievelijk naar Filippo Ganna en Ellen van Dijk.

Wollongong is een stad met 290.000 inwoners, gelegen zo’n honderd kilometer ten zuidwesten van Sydney, aan de voet van Mount Keira. Het wordt de tweede keer dat het WK wielrennen wordt gehouden in Australië, nadat het evenement in 2010 plaatsvond in Melbourne en Geelong.

Dit artikel delen:

3 Reacties

De Cabybara van de Conradkade 24 september 2021 om 14:13

WK op de weg lijkt een sprinterskoers te worden. Alles vol op Ewan?

SoloSlim 30 september 2021 om 09:15

Zelfde parcours voor mannen en vrouwen voor de tijdrit.. Dan weet je zowiezo al dat het niet lastig en met een korte afstand zal zijn. Spijtig!

chasse patat 30 september 2021 om 11:48

Ze kunnen er ook voor kiezen om het weg-rondje over Mount Keira te nemen. Daar is een mooi parcours uit te zetten. Ook door de buitenwijken van Wollongong glooit het behoorlijk. Neem maar eens een kijkje op Streetview en Google maps.

Headlines

Materiaalzone

Populair