Manager Tosh Van der Sande hoopt uiterlijk begin februari op duidelijkheid

Manager Tosh Van der Sande hoopt uiterlijk begin februari op duidelijkheid
dinsdag 22 januari 2019 om 21:08

Iets meer dan een maand geleden maakte zijn team Lottto-Soudal het nieuws over de positieve dopingtest van Tosh Van der Sande bekend. De  renner hoopt ten laatste begin februari op duidelijkheid van de UCI. Dat zegt zijn manager Jef Van den Bosch aan WielerFlits.

“Tegen 10 januari moesten we alle opgevraagde documenten aan de UCI aanleveren”, vertelt Van den Bosch. “Dat is gebeurd. Nu is het wachten op een uitspraak van een door de UCI aangestelde commissie die de zaak onderzoekt.”

Van der Sande traint ondertussen met goede moed verder in Spanje, aldus Van den Bosch nog. “Hij moet zich in principe weinig zorgen maken, want het is duidelijk dat dit een administratieve fout is geweest. Echt een jammerlijke zaak. Eén voordeel: Tosh loopt voorlopig geen conditionele achterstand op. Zijn eerste competitiewedstrijden zijn pas in februari gepland. We hopen nu wel dat we uiterlijk begin februari duidelijkheid krijgen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

KimJungPoels 22 januari 2019 om 21:28

Dat zou dan eindelijk een keer behoorlijk snel zijn!! Over een Jaime Roson is er volgens mij nog steeds geen nieuws bijvoorbeeld.

Tinkerbell 22 januari 2019 om 21:47

Dat was ook mijn gedachte.
Hoe lang wacht Roson nou al op een uitspraak?
Afwijkingen in bloedpaspoort zijn misschien ook wel iets ingewikkelder maar toch, de UCI is meestal niet al te snel. Wat dat betreft vrees ik dat Tosh nog wel even kan wachten op de UCI..

Polleke 23 januari 2019 om 09:17

Sky liet Froome gewoon doorfietsen en die zijn witter dan wit… Als het allemaal zo onschuldig is kan Lotto.be TVDS toch ook opstellen…

LB108 23 januari 2019 om 11:37

@redactie, dit nieuws werd niet gelekt zoals jullie aangeven maar officieel bekend gemaakt…

Nico Dick 23 januari 2019 om 12:34

klopt. Pas ik aan!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair