Manager Corratec: “Alleen een wonder zou de komst van Quintana mogelijk maken”

donderdag 19 januari 2023 om 19:40
Manager Corratec: “Alleen een wonder zou de komst van Quintana mogelijk maken”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana, die nog altijd zonder ploeg zit, werd eerder deze week in verband gebracht met Corratec. Serge Parsani, de manager van het Italiaanse ProTeam, heeft in gesprek met Mundo Ciclístico Magazine echter gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat de Colombiaan volgend jaar bij hem in de ploeg rijdt. “Op dit moment kunnen we Nairo Quintana niet krijgen, alleen een wonder zou het mogelijk maken”, klonk het.

Parsani ontkent ook dat er gesprekken zijn geweest tussen Quintana en Corratec, waarvan eerder vandaag overigens bekend werd dat het zich op mag gaan maken voor de Giro d’Italia. “De vertegenwoordigers van Quintana hebben navraag bij ons team gedaan, of we interesse hadden om hem aan te nemen, maar we zijn een klein team. We hebben niet de financiële middelen voor iemand als hem en bovendien zijn er veel obstakels, waardoor we het gesprek niet hebben voortgezet.”

MPCC
Op sponsorniveau is er geen mogelijkheid om Quintana aan te trekken, vertelt Parsani, omdat Corratec eind december lid is geworden van de MPCC (Movement for Clean Cycling). Deze organisatie strijdt tegen het gebruik van middelen zoals tramadol. De ASO heeft ons gevraagd om ons aan te sluiten bij deze organisatie en dus is het op dit moment heel moeilijk om een verbintenis te sluiten met Nairo.”

“De UCI zou Nairo een handje moeten helpen om hem bij een WorldTour-team te krijgen, want wij zitten allemaal bij de MPCC. Alleen teams zoals Soudal-Quick Step, UAE Emirates en enkele anderen die hier niet bij zijn aangesloten, kunnen hem aantrekken. Hoe dan ook, er is niemand die hem kan weigeren om te koersen, want hij is niet geschorst door de UCI.”

Tramadol
Quintana werd in augustus geschrapt uit de uitslag van de Tour de France, waarin hij zesde was geworden. De reden: hij had positief getest op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen. De voorbije drie seizoenen kwam Quintana uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Limal 19 januari 2023 om 20:05

Dan hoop ik (tegen beter weten over betaalbaarheid in?) dat er een akkoord met Pozzovivo op til staat wat tot die Giro-wildcard geleid heeft. Het kan toch niet dat die gedwongen op pensioen moet na zo’n goed seizoen.

1
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 19 januari 2023 om 23:11

Pozzovivo moet veel goedkoper zijn dan Quintana, zeker weten hoor. Misschien dat Quintana een sponsor kan meebrengen anders is hij zeker te duur voor een kleinere ploeg.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 19 januari 2023 om 20:54

Waar gaat Quintana dan tekenen ? Dat is de grote vraag.

0
Cornelius 19 januari 2023 om 23:28

Bahrain?

0
Jean Dumas 30 januari 2023 om 15:42

Ja leuk, Landa en Nairo in 1 ploeg.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone