Manager Bahrain Merida: “Nibali had eigenlijk niet de vorm voor winst Milaan-San Remo”

zaterdag 1 december 2018 om 11:04
Manager Bahrain Merida: “Nibali had eigenlijk niet de vorm voor winst Milaan-San Remo”

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali verkeerde eigenlijk helemaal niet in topvorm, toen hij in maart dit jaar de 109e editie van Milaan-San Remo op zijn naam schreef. Dat onthulde manager Brent Copeland van zijn ploeg Bahrain Merida aan VeloNews. “Herinner je Tirreno-Adriatico de week ervoor? Die koers was gepland om zijn conditie te verbeteren, niet om in topvorm te zijn in Milaan-San Remo.”


Nibali verraste vriend en vijand met een aanval op de Poggio, de laatste scherprechter van de Italiaanse voorjaarsklassieker. Een aantal zenuwslopende kilometers volgden, waarin de Italiaan op de Via Roma het peloton nipt voor wist te blijven. Caleb Ewan spurtte vlak achter Nibali naar de tweede plaats, voor Arnaud Démare die derde werd.

“Hij greep zijn kans en dat maakt hem zo’n speciale renner”, zegt Copeland nu, ruim acht maanden later. “Hij kan onverwachtse dingen doen. Dat maakt zijn zege in Milaan-San Remo zo speciaal. Dat maakt het spannend en daarom waardeert iedereen deze overwinning zo.” Daarna doet de manager van Bahrain Merida een bijzondere onthulling.

Tirreno-Adriatico
“Om eerlijk te zijn had hij niet de vorm om zo’n klassieker te winnen. Herinner je Tirreno-Adriatico, de week ervoor? Die koers was zó gepland door zijn coach om zijn conditie te verbeteren – niet om in topvorm te zijn in Milaan-San Remo. Dat maakt zijn overwinning nóg specialer. Om op die manier te winnen is al lastig, tenzij je Fabian Cancellara of Peter Sagan bent.”

Copeland ziet niet snel nog eens een renner op deze manier een klassieker winnen, integendeel. “Met die tegenwind een gaatje slaan met zo’n grote groep achter je en om die inspanning dan ook nog tot aan de finish volhouden… Het is geweldig. Dit zie ik niet snel nog eens gebeuren in zo’n grote klassieker.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

debbie1998 1 december 2018 om 11:19

Ach als alles meezit en Tom zou een x meedoen kan het ook.

McMulenga 1 december 2018 om 11:38

Als je eigenlijk niet de vorm hebt om te winnen, maar toch wint. Dan heb je toch eigenlijk wel de vorm om te winnen?

rahimns 1 december 2018 om 12:14

Mijn idee…. echt een onzin opmerking van Copeland idd.

Kwibus 1 december 2018 om 16:28

Hij had geen piekvorm. Hij was goed, maar niet top. Dat zijn overigens weinig renners tijdens milaan san remo.

Hij ging vroeg en er was te lang twijfel in het peloton, dat is ook deels geluk natuurlijk. Aan de andere kant als je het niet probeert zoals 99% van de renners dan win je zeker niet.

Laatste kms waren erg goed aabgezien het tegenwind was. Heerlijke overwinning was het.

NielsCos 1 december 2018 om 13:14

Copeland bedoeldt gewoon dat MSR geen doel was voor Nibali en hij hiervoor niet op vorm mikte. Uiteraard had ie wel wat vorm na de Tirreno, maar verre van de vorm waar hij op mikte in juli voor de Tour. Niet perse een domme opmerking, je moet hem alleen juist interpreteren ;)

assen 1 december 2018 om 17:31

Nbali is gewoon een klasbak, dat bedoelt ie. De beste renner van de laatste jaren.

pro cycling 1 december 2018 om 19:06

Als je niet je piekmoment daar hebt, heb je ook minder druk niets moet alles mag

Sonsbach Allstars 1 december 2018 om 20:33

Die etappe in Yorkshire in de tour van 2014 won hij op vergelijkbare wijze. Een zeer sterk koersinzicht me dunkt.

Mwielerfan 2 december 2018 om 23:21

Alleen Luik en wk en zn carrière is compleet

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.