Majka: “Ik ga volgend seizoen meer vrijheid krijgen”

woensdag 2 november 2016 om 13:24
Majka: “Ik ga volgend seizoen meer vrijheid krijgen”

Foto: Sirotti

Na zes jaar bij Tinkoff rijdt Rafal Majka volgend seizoen voor BORA-hansgrohe. Daar gaat hij waarschijnlijk opnieuw de Giro rijden, maar de overstap brengt ook veranderingen met zich mee. “Ik denk dat ik meer vrijheid ga krijgen”, stelt Majka in een interview met Cyclingnews.

“Er zullen natuurlijk ook wedstrijden zijn waar ik moet gaan werken voor ploegmaten, zoals de Tour de France, maar in de rest van het seizoen heb ik meer vrijheid”, vervolgt de Pool. “Ik ga me erg goed moeten voorbereiden. Het zal anders worden dan bij Tinkoff.”

Toch blijft het hoofddoel waarschijnlijk hetzelfde: de Giro d’Italia. “Het parcours is lastiger dan in 2016, maar ik hoop op goede weersomstandigheden en dat mijn voorbereiding zonder problemen zal verlopen.” Majka benadrukt dat steun van zijn ploeg belangrijk zal zijn, met oog op pittige beklimmingen als de Stelvio. “Het gaat een zwaar seizoen worden.”

Over het afgelopen seizoen is de 27-jarige renner in ieder geval tevreden. “Mijn doel dit jaar was om op het podium te eindigen in de Giro, maar een top-5 plaats is nog steeds oké. Ik won bovendien het Poolse kampioenschap, ik reed een erg mooie Tour de France en ook op de Olympische Spelen ging het goed. Ik kan blij zijn met mijn seizoen.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Frits des Jeux 2 november 2016 om 13:26

König en Sagan dus kopmannen in de Tour? Al zou ik Sagan ook wel eens de giro willen zien rijden. De Giro heeft vaak zoveel klassieke aankomsten die op zijn lijf geschreven zijn. De gedachte alleen al doet me watertanden.

hongerklopje 2 november 2016 om 13:35

@fdj, denk dat dat niet gaat gebeuren ivm z’n focus op de voorjaarsklassiekers. Tevens zijn er sponsorbelangen dat hij de ronde van california rijdt.

ikbenprocycling 2 november 2016 om 13:41

gevaarlijke klant (rivaal) voor de oranjemannen

Turtlehead 2 november 2016 om 13:50

Rare uitspraak voor een man die toch sterk de indruk wekt alleen voor z’n eigen hachje te rijden.
Ben benieuwd of hij als klassementsman zich echt staande kan houden, dat wil zeggen: een betrouwbare topper.

Baukema Tomoulin 2 november 2016 om 13:54

Ik zie Majka niet snel meer een podium rijden zoals in de Vuelta 2015. Daarvoor komt hij gewoon wat te kort. Hij zal als klassementsman wel een vaste naam in de top 10 worden zoals Mollema, Talansky, etc. Een aanvallende Majka is veel leuker.

LaurentJalabert 2 november 2016 om 14:01

Nog meer vrijheid? Ben benieuwd wat dat in godsnaam betekent.

LucasR 2 november 2016 om 14:13

Hmm, ik zou ‘m toch iets hoger inschatten dan König… Zou die dan klassementsman in de Tour zijn?

horner fan 2 november 2016 om 14:51

Ik denk inderdaad König het in zich heeft om top 5 te rijden in de Tour. Of hij het gaat doen is een tweede. Maar ik denk dat hij meer kan dan hij heeft laten zien tot nu toe. Majka kan ook een goed klassement rijden maar blijft in mijn ogen toch meer een rittenkaper. Maar beiden goede coureurs !

josi 2 november 2016 om 14:57

Mooi dat hij nu eindelijk eens wat meer voor eigen kans mag rijden. Het werd wel tijd dat hij uit dat keurslijf werd bevrijd.

Chaba 2 november 2016 om 15:20

Ik zie niet in waarom hij moet knechten in de Tour. König moet het eerst nog maar waarmaken en als hij goed is moet hij gewoon zijn wagonnetje aanhaken aan die van Sky. Hij zal nog wel een stempelkaart hebben liggen.
Lekker vrij laten koersen is ook het beste voor Majka.

Polleke 2 november 2016 om 15:46

Ja maar… bij afwezigheid van Sagan en Konig zal hij willens nillens het team moeten leiden, na deze 3 gaapt nl de grote leegte bij BHG…

Turtlehead 2 november 2016 om 17:16

@Polleke: er zijn veel ploegen die het met minder moeten doen… :)
@josi: je bent de smiley vergeten ;) :)

Orakel 2 november 2016 om 18:46

“Rare uitspraak voor een man die toch sterk de indruk wekt alleen voor z’n eigen hachje te rijden.”

Ik heb Majka vaak de ballen uit z’n broek zien rijden voor een kopman met zicht op podium. Dat Majka er voor past zijn eigen kansen op te offeren voor iemand die kansloos is voor het podium vind ik juist te prijzen en geeft blijkt van intelligentie (in plaats van slaafs water naar de zee dragen).

Romāns Vainšteins 2 november 2016 om 18:54

Majka heeft ook veel voor Sagan gereden met ritwinst als doel (en gevolg) die 2 komen prima overeen en vandaar ook deze transfer. Mooie renner de aanval-Majka

peterwinnen 3 november 2016 om 11:29

Denk dat hij best podium kan rijden in grote ronde. Begon sensationeel goed en werd daarna rittenkaper. Ook niks mis mee….masr ik denk dat hij meer kan.

drikkes 3 november 2016 om 13:07

Zoveel meer heeft König toch nog niet bewezen t.o.v. Majka?

heuvelcolombia 3 november 2016 om 13:47

@ikbenprocycling, ik denk dat de oranjemannen van CCC alleen tijdens het nationaal kampioenschap last gaan hebben van Majka.'

De Tour van 2014 heb ik niet gezien, maar ik vond König in de Giro waarin hij 6e werd niet echt overtuigend. Als hij niet beter is geworden dan dat zullen er toch een aantal kopmannen moeten vallen als hij in de top 10 van de Tour van dit jaar wilt eindigen.

Covadonga 3 november 2016 om 19:39

Meer vrijheid zal hem goed doen. Ik hoop dat hij zich op ak’s blijft richten. Hij is zeker in staat dat goed te doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair