Majka: “Dumoulin is de favoriet voor de eindwinst”
Foto: Sirotti
woensdag 9 september 2015 om 14:02

Majka: “Dumoulin is de favoriet voor de eindwinst”

Als je het Rafal Majka vraagt, gaat Tom Dumoulin de Ronde van Spanje winnen. De Pool ziet zichzelf graag terug op het podium, maar beseft dat dat niet makkelijk wordt. “Ik ben een klimmer, geen tijdrijder.”

“Het podium is mogelijk”, mijmert Majka op de site van zijn ploeg. “Ik denk niet aan de winst, want dat wordt heel erg moeilijk. Maar ik wil het proberen en mijn vorm is verbeterd tijdens de Vuelta. Bovendien is het na de tijdrit nog niet afgelopen. Er komen nog wat lastige ritten.”

“Dumoulin is de favoriet om de Vuelta te winnen, als je het mij vraagt”, vervolgt de meesterknecht van Alberto Contador tijdens de Tour. “Ik ben een klimmer en geen tijdritspecialist, maar recent heb ik een aantal goede tijdritten gereden, en ik ben beter geworden over de jaren. Het parcours is grotendeels vlak en dat is in het voordeel van Dumoulin, dus ik moet proberen niet te veel tijd te verliezen op hem, en tijd te pakken op Aru en Rodriguez.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
9 september 2015 14:05
Dat wordt plek 4 voor Majka. Komt bergop net iets tekort, en die zie ik geen 1.5 minuut dichtrijden op die andere twee klimmers.

Bovendien heeft hij ook de meeste koersdagen van de top-4, dus frisser zal hij ook niet meer zijn/worden.
9 september 2015 14:07
De concurrentie schuift Dumoulin wel heel erg graag in de favorietenrol. Ik hoop dat ze gelijk hebben, maar verwacht het eigenlijk niet. Maar ja, wie had nu vooraf verwacht dat er in de laatste week uberhaupt over de kans op een eindzege van Dumoulin zou worden gesproken?
9 september 2015 14:18
Tactisch een slimme zet van de concurrentie. Tom heeft nog weinig ervaring in grote rondes en het omgaan met deze druk. In de tour leek hij ook wat last te hebben van de druk voor de proloog dus wie weet kunnen ze hem op deze manier wat onder druk zetten. Of het gaat lukken betwijfel ik. In principe overtreft hij nu al de verwachtingen dus kan hij enkel maar winnen. In de tour daarentegen moest hij wel winnen (in zijn gedachtes toch).
9 september 2015 14:21
Majka zal al verdomd blij zijn met het podium denk ik...
9 september 2015 15:04
@josi
In de laatste week? Net terug van vakantie?
9 september 2015 15:39
@schipperaar

Er staat; "wie had vooraf verwacht ..." . Er zijn maar heel weinig mensen die dachten dat Dumoulin kans maakte om de Vuelta te winnen voordat de Vuelta begon. Ik had die personen i.i.g. kei hard uitgelachen.

Na de eerste week begon de hoop er in te komen en nu na de tweede week is het geloof erin gekomen.
9 september 2015 15:48
Levensgevaarlijke outsider die nog het meest 'vanonder de radar' heeft kunnen opereren en echt wel een trucje op de fiets kan. Ik zie hem evenals de andere 3 gewoon als volle kanshebber.
9 september 2015 15:51
Klopt wat hij zegt. Podium gaat inderdaad erg lastig worden (in de tijdrit zal hij hoogstens een beetje inlopen op Aru en Rodriguez) en Dumoulin gaat na de tijdrit waarin hij de concurrenten declasseert makkelijk standhouden. Volgens mij heeft iedereen zich al min of meer bij de eindzege van Dumoulin neergelegd.
9 september 2015 15:57
Majka is geen kanshebber meer. Te veel achterstand op Rodriguez en Aru en te weinig voorsprong op Dumoulin.
9 september 2015 15:59
Wat hebben we toch een gebrek aan echte winnaars... allemaal de druk op een 24 jarige renner te leggen. Waar zijn de renners als Armstrong die zeiden "Ik ben de favoriet en ik ga ze opvreten die rit"
9 september 2015 16:17
@LinusGerdemann

Pardon? Mag toch hopen nooit, maar dan ook nooit meer een renner als die Texaan te zien.
9 september 2015 16:35
@Jacco het gaat om de bravoure je begrijpt heus wel wat ik bedoel. Renners die vertrouwen in zichzelf durven hebben....
9 september 2015 16:36
@jacco
Maakt nie uit, hij vrat ze op, in elke tijdrit die ie minitieus voorbereidde en verloor liters zweet.
9 september 2015 16:37
@lg
Enige verschil is dat Tom het denkt maar nooit zal zeggen.

Reacties zijn gesloten.