Majka draagt zege op aan zieke ploegmaat Basso

woensdag 15 juli 2015 om 18:03
Majka draagt zege op aan zieke ploegmaat Basso

Tinkoff-Saxo beleeft een hectische tweede Tourweek. Maandag op de rustdag werd de ploeg opgeschrikt door het nieuws dat bij Ivan Basso teelbalkanker is geconstateerd, waardoor de Italiaan uiteraard direct de ronde moest verlaten. Een dag later betekende het zware tijdverlies van kopman Alberto Contador in de eerste bergetappe een nieuwe tegenslag.

Pas vandaag zorgde Rafal Majka er met zijn knappe ritzege voor dat er toch nog iets te vieren is bij de ploeg van eigenaar Oleg Tinkov. “Deze overwinning is voor Ivan Basso, die naar huis is”, vertelde de Pool in het flash interview na de aankomst. “En ook voor Daniele Bennati, die vandaag is uitgevallen. En natuurlijk voor mijn familie en mijn vrouw, die me veel extra kracht geeft.”

Basso ging vandaag in Milaan onder het mes en daarbij werd het testikel met het kwaadaardige gezwel operatief verwijderd. Waarschijnlijk mag hij morgen het hospitaal verlaten om thuis de resultaten van het weefselonderzoek af te wachten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

MooieMario 15 juli 2015 om 18:09

Mooi dat ze zo snel succes boeken en dat op de dag dat Basso geopereerd is.

TI Reppie 15 juli 2015 om 18:32

@DeLuiaardVanLimburg; zo gek was de naam Majka voor de etappe van gisteren dus toch niet (=: . Was ik blijkbaar een dag te vroeg mee.
”Wat meer wielrennen kijken dan alleen de tour” zei je?
Ik kijk best regelmatig wielrennen. Speel nl ook mee met CyclingFever 2015.

pirazzi 15 juli 2015 om 19:05

Dus als Basso niet naar huis was gegaan had Majka ook niet deze etappe gewonnen?

SteVwonder 15 juli 2015 om 20:25

http://www.ad.nl/ad/nl/1063/Tour-de-France/article/detail/4101631/2015/07/15/Tinkov-belooft-Majka-weer-Aston-Martin.dhtml en als hij de bolletjestrui wint kan hij een mooie nieuwe auto uitzoeken.

Misschien moet LottoJumbo dit soort acties ook gaan doen. Een echte mini Aston Martin voor het kind van Gesink als hij morgen de etappe wint.

remco2103 15 juli 2015 om 21:06

@stevwonder
Een minuut gratis winkelen als ze een etappe winnen? ;)

the student 15 juli 2015 om 21:43

Gratis meespelen met de lotto :)

Di Lucas 15 juli 2015 om 22:46

Een overwinning opdragen aan en die én die én die, dat kan natuurlijk niet. Je moet gewoon kiezen, je kan altijd nog meerdere etappes winnen….

DeLuiaardVanLimburg 16 juli 2015 om 09:51

@ TI:

1 )geen platte prijs gereden dit jaar (http://www.procyclingstats.com/rider/Rafal_Majka).
2) In de verwachting twee dagen geleden dat ie enkel als knecht voor Contador zou moeten fungeren (lees: Oleg zegt dat alles en iedereen moet wijken voor het geel van Bert) had ik niet verwacht dat dit zou gebeuren.

Bertje verliest te veel tijd en Majka krijgt de ruimte en is op tijd in vorm voor de Tour. Het wielrennen is onvoorspelbaar, dat maakt t zo mooi :). I stand corrected, excuses. Al vind ik het altijd wel wat apart als iemand zegt: “Kan Majka hier niks, hij heeft vorig jaar toch de bolletjestrui gewonnen” een beetje nijgen naar TourFanatisme.

Headlines

Materiaalzone

Populair