Majerus grijpt eindzege Boels Ladies Tour, verrassende ritwinst Consonni

zondag 8 september 2019 om 14:43
Majerus grijpt eindzege Boels Ladies Tour, verrassende ritwinst Consonni

Christine Majerus - foto: Cor Vos

Chiara Consonni heeft verrassend de slotetappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De 20-jarige Italiaanse bleek de snelste in de massasprint in Arnhem, na uitstekend voorbereidend werk van haar ploeg Valcar-Cylance. Het was haar eerste profzege. De eindoverwinning was voor Christine Majerus.

Afzwaaiende Knetemann toont zich
Roxane Knetemann wilde haar laatste dag als actieve prof opfleuren vanuit de aanval, maar de ervaren renster van Parkhotel Valkenburg kreeg geen ruimte van het peloton. Het bleef lang bijeen, tot Malgorzata Jasinska (Movistar) solo aanviel.

De Poolse pakte ruim drie minuten voorsprong en begon met een kleine voorgift ook aan de ietwat heuvelachtige finale naar Arnhem. Daar probeerden Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten de koers hard te maken. Brand bleef het langst vooruit. Ze noopte zelfs Anna van der Breggen tot achtervolgen in dienst van klassementsleidster Christine Majerus.

Lucinda Brand probeert het
Brand liep desondanks 23 seconden uit op het overgebleven peloton van een dertigtal rensters. Met haar aanvalspoging probeerde de renster van Team Sunweb haar achterstand van veertig seconden op Majerus te dichten. Het bleek een onmogelijke missie, want negen kilometer voor de meet werd het brandje geblust.

Na speldenprikken van Lizzie Deignan en Annemiek van Vleuten was het CCC-Liv-kopvrouw Ashleigh Moolman die ten aanval trok op vijf kilometer van de meet, maar ook de Zuid-Afrikaanse kreeg geen ruimte. Wel kwamen Europees kampioene Amy Pieters en Annemiek van Vleuten ten val in de technische finale in Arnhem.

foto: Cor Vos

Verrassende sprint
De sprint die volgde werd voorbereid door Valcar-Cylance in dienst van de jonge Consonni, die vroeg aanging en de opkomende Lorena Wiebes en Lucinda Brand voor wist te blijven. Achterin dat groepje passeerde leidster Majerus de eindstreep, waardoor zij Annemiek van Vleuten opvolgt als winnares van de ronde.

Consonni, de jongere zus van UAE Emirates-renner Simone Consonni, was na afloop dolblij met haar eerste profzege. “Lorena is de snelste ter wereld, maar vandaag was het mijn dag. Geen woorden, alleen tranen van geluk”, zei ze tegen WielerFlits.

Consonni vol ongeloof – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 8 september 2019 om 14:48

En weer geen Nederlandse overwinning. Is het Nederlandse dameswielrennen failliet? ;-)

Hopelijk geen gevolgen valpartij van Vleuten en Pieterse.

Grobbel 8 september 2019 om 14:57

Och, het is nog steeds een renster met een rood-wit-blauwe trui aan. ;)
(een trui die ze overigens al tien jaar onafgebroken mag aantrekken. Blijkbaar is er weinig concurrentie in Luxemburg…)

Brabander 8 september 2019 om 16:00

Haha. Mooie opmerking, Franco. Straks zullen de grote opportunisten wel weer met zulke opmerkingen komen ja ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair