Maes ruilt Etixx-Quick-Step in voor Lotto Soudal

Maes ruilt Etixx-Quick-Step in voor Lotto Soudal

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 9 augustus 2016 om 11:49

Nikolas Maes verlaat aan het einde van dit seizoen Etixx-Quick-Step en komt de twee seizoenen daarna uit voor Lotto Soudal. De Belgische formatie heeft de transfer van de 30-jarige Belg op haar site bevestigd, waarmee hij de eerste aanwinst is voor de ploeg van Marc Sergeant.

Rol in klassiekers en sprinttrein
De teammanager is content met zijn nieuwe renner. “Nikolas brengt veel ervaring met zich mee, die hij de voorbije jaren in de klassiekers heeft opgedaan aan de zijde van Tom Boonen. In de voorjaarswedstrijden beschikken we met renners als Tiesj Benoot en Jens Debusschere over jongemannen die kunnen scoren. Zij kunnen zeker iemand als Nikolas aan hun zijde gebruiken. Met zijn ervaring kan Nikolas beter aanvoelen wanneer het moment is aangebroken om aan te zetten of wanneer de jonge renners juist niet moet reageren. Daarnaast kan Nikolas een pion zijn in de sprints. We hebben uiteraard de sprinttrein voor André Greipel, maar ook voor andere renners zetten we vaak een trein op. Dat kan zijn voor Debusschere, Jurgen Roelandts of Kris Boeckmans bijvoorbeeld. Daarin kan Nikolas eveneens een rol spelen.”

Maes spreekt over een goede match
Ook Maes zelf heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. “Ik wilde niet van ploeg veranderen enkel en alleen om te veranderen, maar ik had een goed gesprek met Marc Sergeant waarin ik merkte dat zijn wielervisie en die van het team nauw aansluit bij de mijne. Toen was de keuze snel gemaakt. Ik zal mijn capaciteiten bij Lotto Soudal ten volle kunnen benutten. De ploeg beschikt over een sterk U23-team en besteedt veel aandacht aan de opleiding van Belgische jeugd. Er zit veel jong talent bij Lotto Soudal en ik werk graag samen met jonge renners. Om mijn ervaringen door te geven, maar ook om hen te ondersteunen in de wedstrijden. Dit is dus een goede match.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Diego99 9 augustus 2016 om 11:54

Gevoelig

0
Netraam 9 augustus 2016 om 12:20

Was Maes al 30? Ik dacht dat hij 3 of 4 jaar jonger was…

0
Laatste man 9 augustus 2016 om 12:35

Goh, eerste reactie inderdaad dat hij al zo ‘oud’ is. Jongere renners ondersteunen. Ben benieuwd. Wel een sterk blok. Nu eens zonder pech blijven (vooral de kopmannen).

0
koos1 9 augustus 2016 om 12:38

Een behoorlijke Belgen leegloop bij Etixx, benieuwd hoeveel Belgen daar volgendjaar nog rijden.
Maes is wel een prima renner voor Lotto-BE, sterk in het voorjaar en sterk in de Greipeltrein.

0
vlek 9 augustus 2016 om 12:46

Goede match lijkt me; belangrijkere rol in het voorjaar en een duidelijkere rol in ritten die in een sprint eindigen.

0
chavanelfan 9 augustus 2016 om 13:44

@koos1 Eigenlijk maakt het toch helemaal niet uit hoeveel Belgen er bij Etixx rijden, aangezien het team zelf verklaart dat het een internationale uitstraling wil hebben. Lotto-Soudal daarentegen focust wel echt op Belgen, maar heeft anderzijds toch wel een Greipel en in mindere mate Gallopin nodig om te schitteren. Met een ploeg vol Belgen kan je niet langer meespelen met de 5 beste teams van de wereld.

0
Michael_ 9 augustus 2016 om 14:02

ER liggen er al 6 vast voor volgend jaar. Evenveel als dat er duitsers bij giant waren dit jaar. Klaag daar dan ook maar eens over ;)

0
Vinyakke 9 augustus 2016 om 14:08

Even min of meer off topic maar weet niet waar dit anders moet:
Team voor vuelta lotto soudal staat op PCS maar geen Armee en geen Valls.
Hoewel Armee al heeft aangegeven specifiek hiervoor op hoogtestage te zijn.
En waarom zit er dan geen selectie van Valls bij? Nog niet hersteld?

0
achilles 9 augustus 2016 om 14:58

@Vinyakke
Procyclingstats moet je niet zo serieus nemen wat startlijsten betreft tot een paar dagen voor de effectieve start. Bij sommige ploegen staan er 4 namen andere hebben dan weer 15 namen en dan worden er nog dikwijls renners weggelaten en toegevoegd na verloop van tijd. Tim Wellens stond dacht ik bijvoorbeeld al maanden geleden op die startlijst is daar nu blijkaar weer weg. Misschien verschijnt hij er over een weekje weer op ;)
Froome staat er ook op, terwijl dat bijlange na niet zeker is.

0
Neilstrung 9 augustus 2016 om 16:07

Goede wegkapitein. Ik hoop wel dat Lotto nog ergens een jong talent of een afwerker kan binnenhalen. Je moet maar eens kijken welke toptalenten uit de eigen jeugdwerking niet bij Lotto zitten: McLay, Meintjes, De Plus, Campenaerts, McCormick, Wippert,…

0
Vic413 9 augustus 2016 om 16:14

Was toch een van de typische belgische quickstep-gezichten. Zal raar zijn om hem in rode truitjes te zien rijden. Jammer dat Etixx-Quickstep zijn belgische nationaliteit langzaam aan het verliezen is.

0
LB108 9 augustus 2016 om 16:18

@vinyakke, Valls kan niet naar de Vuelta aangezien zijn bekken gebroken was in Polen dacht ik en Armée zal wel rijden denk ik

0
Samamba 9 augustus 2016 om 17:02

Neilstrung: Lotto wilt geen buitenlandse talenten halen op dit moment omdat er een enorm getalenteerde lichting Belgen aankomt die ze liever niet willen blokkeren. Van de mannen die jij opnoemt zijn trouwens enkel Meintjes en De Plus echt grote talenten. Meintjes verkoos het Zuid-Afrikaanse project indertijd (als dat er niet was gekomen, zat die gewoon bij Lotto) en De Plus koos voor het geld bij Lefevre.

0
Neilstrung 9 augustus 2016 om 17:36

Het is niet omdat er binnen 2-3 jaar een superlichting aankomt dat ze intussen geen renners nodig hebben Samamba. Misschien zijn enkel Meintjes en De Plus grote talenten, Campenaerts is wat mij betreft wel de beste Belgische tijdrijder. Ik weet dat het moet voor de afzetmarkten van Soudal, maar zo’n Marczynski rijdt daar toch echt voor spek en bonen mee. Anyway ik probeerde gewoon even te kaderen dat er geen slecht team zou kunnen gevormd worden met de renners die niet uit de U23 werden overgenomen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone