Mads Würtz Schmidt na opgave: “Ik kon mijn stuur niet meer vasthouden”

zaterdag 21 augustus 2021 om 08:41
Mads Würtz Schmidt na opgave: “Ik kon mijn stuur niet meer vasthouden”

foto: Cor Vos

De gevolgen van de massale val in de vijfde etappe naar Albacete zorgden ervoor dat Mads Würtz Schmidt de Vuelta a España twee dagen later heeft moeten verlaten. De Deense renner van Israel Start-Up Nation kon in de rit naar Balcón de Alicante zijn stuur zelfs niet meer vasthouden.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had geen kracht meer en ik voel mij slaperig en moe sinds mijn val”, vertelde Würtz Schmidt na zijn opgave in de zevende rit. In de vijfde etappe naar Albacete was de Deense kampioen, die eerder dit jaar een etappe won in Tirreno-Adriatico, de eerste renner die tegen de grond ging bij de massale val op elf kilometer van de finish. Daarbij had hij niets gebroken. Wel kampte hij met meerdere kneuzingen en schaafwonden.

“Mijn verwondingen, vooral een snee bij mijn oor, zaten mij dwars en met mijn hand ging het ook niet veel beter. Ik kon mijn stuur niet vasthouden. Elke hobbel onderweg was pijnlijk en ik moest mijn stuur loslaten om minder af te zien. Ik kwam met veel motivatie en grote ambities naar de Vuelta. Valpartijen horen bij onze sport, maar ik ben er kapot van om nu al naar huis te moeten gaan”, aldus Würtz Schmidt.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Willem Kieft 21 augustus 2021 om 12:30

En dan rijdt hij nog twee volle etappes door terwijl hij feitelijk niet meer kan sturen. Moet er niet eens een onafhankelijke arts komen die zorgt dat dit soort valse martelaars andere renners niet in gevaar brengen? Ik ben wel een beetje klaar met dit soort nep heroïek.

0
CN 17 21 augustus 2021 om 18:57

Wat een domme opmerking. Alsof hij het doet zodat jij hem een held vindt.

0
CN 17 21 augustus 2021 om 19:00

Wat een domme opmerking. Alsof hij het doet zodat jij hem een held vindt. Wat dacht je van de eindeloze trainingsuren, voorbereiding, ambities zoals die zegt. Deze gasten geven gewoon niet snel op. Waarom zijn er zoveel zure azijnzeikerds hier de laatste tijd? Daar ben ik wel klaar mee..

0
Kelder is de Man 21 augustus 2021 om 19:23

Snap Kieft wel. Hij is natuurlijk ook niet de enige met eindeloze trainingsuren, voorbereiding etc. Als je je stuur niet normaal vast kan houden, gewoon afstappen ipv anderen in gevaar brengen. Niks zeikerigs aan.

0
Romāns Vainšteins 21 augustus 2021 om 19:29

Ik volg het wel. Vroeger had je CA Sorensen, die reed altijd door. Er is een te bewaken grens in deze.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone