Mads Pedersen verlengt contract bij Trek-Segafredo met drie jaar
foto: Cor Vos
maandag 4 juli 2022 om 17:13

Mads Pedersen verlengt contract bij Trek-Segafredo met drie jaar

Mads Pedersen zal ook de komende jaren uitkomen voor Trek-Segafredo. De 26-jarige Deen heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe driejarige verbintenis. “De ploeg voelt als een tweede familie”, laat de wereldkampioen van Harrogate weten in een persbericht.

De inmiddels 26-jarige Pedersen tekende in de winter van 2016 een contract bij Trek-Segafredo en is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen in Amerikaanse loondienst. De sterke en snelle Deen beleefde zijn definitieve doorbraak in 2018 met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en Pedersen boekte sindsdien vele successen. Zo won hij Gent-Wevelgem, Kuurne-Brussel en kroonde hij zich in 2019 tot de eerste Deense wereldkampioen op de weg bij de profs.

Pedersen won daarnaast etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Polen en de BinckBank Tour. Dit jaar staat de teller alweer op zes overwinningen. “Deze ploeg gaf me de kans om op WorldTour-niveau uit te komen. Dit is nu mijn zesde jaar bij de ploeg en ik zal ook de komende drie seizoenen uitkomen voor Trek-Segafredo. Als je negen jaar bij dezelfde ploeg blijft, moet er wel een bijzondere klik zijn. Trek wil een grote familie zijn en zo begint het ook te voelen”, aldus Pedersen.

Mads Pedersen sprint naar de zege in het Circuit de la Sarthe – foto: Cor Vos

“Deze ploeg voelt als een tweede familie en daarom heb ik besloten om te blijven. Het was voor mij een logische keuze. We hebben een aantal geweldige momenten beleefd, maar we hebben ook moeilijke momenten meegemaakt. Ik werk echt ontzettend hard, maar soms lukt het niet. Ik ben ook maar een mens, ook ik verpest het soms. Maar het is dan wel belangrijk om de steun van een ploeg te voelen. Ik wil de komende jaren met deze ploeg monumentale klassiekers winnen.”

Luca Guercilena, de teammanager van Trek-Segafredo, is ook erg tevreden nu de handtekeningen zijn gezet. “Mads heeft in al die jaren wel wat pech gekend, maar wist zich telkens opnieuw terug te knokken. Dit jaar is hij erg constant en koerst hij steevast op een zeer hoog niveau. Ik weet zeker dat hij nog veel wedstrijden zal winnen.” Eerder zette ook een andere sterkhouder binnen de ploeg, Bauke Mollema, zijn krabbel onder een nieuwe, meerjarige deal.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2022 17:32
Ik had het idee dat hij al heel lang meegaat, maar 26 pas.
    Op jonge leeftijd al mooie uitslagen gereden voor het type koersen waarin hij uitblinkt. Met de jaren komt ook de taaiheid, dus ik zie hem nog wel groeien.
4 juli 2022 17:42
Is voor mij nog net iets te wisselvallig om echte topper te zijn, maar als hij in vorm is het toch een verdomd sterke renner.
Stevige bonk, met scherpe sprint en grote motor
Goeie beslissing van Trek
    4 juli 2022 18:28
    Typische Deen. Als je iets verwacht, valt het vaak tegen, maar als je hem bent vergeten, pakt hij plots uit.
    5 juli 2022 09:49
    Denk dat ie toch wel gewild was door meerdere ploegen. Sterke coureur met al mooie resultaten op jonge leeftijd. Gaan we nog veel van zien.
4 juli 2022 18:12
Zit daar ook prima, goeie beslissing van Trek hem langer aan de ploeg te verbinden.
4 juli 2022 19:03
Met Stuyven en Mollema toch wel een zekere kern die ze behouden voor de ploeg.
5 juli 2022 10:31
Trek een mooie ploeg, natuurlijk omdat ik dan van Bauke ben . Zeker als Groninger. Maar ook de samenstelling van team ok qua karakters. Van alles wat van nuchtere Groninger, tot ADHD'ers tot ram stamp. Pedersen vind ik ook goede renner ook al heeft hij zijn goede en slechte dagen. Hij was zondag ook eerlijk na zijn sprint en niet alleen maar wijzen naar een ander. Trek heeft er vaak trek in

Reacties zijn gesloten.