Lichte hersenschudding Mads Pedersen na valpartij in Dauphiné

dinsdag 1 juni 2021 om 19:05
Lichte hersenschudding Mads Pedersen na valpartij in Dauphiné

foto: Cor Vos

Update

Mads Pedersen zal het Critérium du Dauphiné dit jaar niet uitrijden. De Deense ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo kwam al vroeg in de derde etappe van Langeac naar Saint-Haon-Le-Vieux ten val en werd door zijn ploeg uit de wedstrijd gehaald.

Met nog meer dan 150 kilometer te gaan kwam Pedersen in aanraking met het asfalt. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar de snelle Deen leek aanvankelijk nog verder te kunnen rijden. Pedersen werd goed twintig kilometer later echter uit koers genomen door zijn ploeg Trek-Segafredo.

De Amerikaanse formatie zal later vandaag met meer informatie komen. De grote vraag is of de Tourvoorbereiding van Pedersen nu in het water valt. De 25-jarige renner was in het Critérium du Dauphiné om zich optimaal voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk. Een dag voor zijn valpartij zagen we Pedersen nog even in de aanval met zijn ploegmaat Jasper Stuyven.

Eerder deze week konden we al de opgaves noteren van Eros Capecchi, Benjamin Perry, Ian Garrison en Robert Power. (dinsdag 1 juni, 13.14 uur)


Update 19.05 uur – Lichte hersenschudding Pedersen

Trek-Segafredo meldt dat Mads Pedersen bij zijn valpartij een lichte hersenschudding heeft opgelopen. De Amerikaanse ploeg laat weten dat het een, op het oog, kleine valpartij was, maar dat de Deen toch uit koers werd gehaald toen hij last kreeg van de klap op zijn hoofd. Het risico om Pedersen door te laten rijden was te groot.

“Het is natuurlijk teleurstellend om op te geven, in welke wedstrijd dan ook. Vooral ook op dit moment in het seizoen, nu we ons voorbereiden op grotere doelen. Maar gezondheid gaat voorop”, zegt Pedersen. “Na de valpartij probeerde ik het nog wel, maar het was snel duidelijk dat dat niet in mijn voordeel zou zijn. Gelukkig heb ik fysiek geen verdere schade. En na onderzoek van onze ploegdokter lijkt het geen ernstige hersenschudding.”

Dinsdagavond en woensdag wordt de voormalige wereldkampioen nog een keer gecontroleerd. “Vanaf dan gaan we een plan maken voor mijn herstel”, geeft de sprinter aan. (dinsdag 1 juni, 19.05 uur)

Dit artikel delen:

8 Reacties

FritsvanHoefelen 1 juni 2021 om 13:32

Het zit Mads niet mee

Quintenri 1 juni 2021 om 14:22

Komt al twee dagen geen poot vooruit, dus kan de valpartij nu als excuus inroepen om eruit te stappen.

Kannibaal van Schepdaal 1 juni 2021 om 14:49

Een snelle man die niet gemakkelijk een heuvel overkomt, moet lossen in heuveletappes. Wat een verrassing.

FritsvanHoefelen 1 juni 2021 om 20:00

Expres een hersenschudding vallen. Vind ik overdreven

Quintenri 1 juni 2021 om 21:00

@Kannibaal

Ik denk dat Pedersen in normale doen wel wat meer is dan een ‘snelle man’. Won een loodzwaar WK in Yorkshire, won Gent-Wevelgem in hondenweer enzoverder. Die zou dit soort ritten dus ook makkelijk moeten kunnen overleven. Zie een Van Avermaet, een Stuyven, Asgreen…

Quintenri 1 juni 2021 om 21:02

@Frits

De update over de hersenschudding kwam er pas na mijn reactie. Maar hersenschudding of niet, ze kunnen zeggen wat ze willen ;) .

FritsvanHoefelen 2 juni 2021 om 08:13

Was jouw reactie dan niet voorbarig?

Ardoisier 1 juni 2021 om 15:31

1e etappe 142e
2e etappe 142e

Inderdaad niet best. Hopelijk zijn val vandaag niet door een stiekem tramadolletje…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair