Mads Pedersen slaat Omloop en Kuurne over: “Masterplan richting Roubaix”

woensdag 15 december 2021 om 15:52
Mads Pedersen slaat Omloop en Kuurne over: “Masterplan richting Roubaix”

foto: Cor Vos

Mads Pedersen is in 2022 niet te zien in de Omloop Het Nieuwsblad. De wereldkampioen van Yorkshire en kopman van Trek-Segafredo doet dat om zo beter in vorm te zijn in Parijs-Roubaix. “Roubaix is een week later komend jaar, dus mijn coach en de ploeg denken dat het goed is om het openingsweekend over te slaan”, vertelt Pedersen.

Desondanks begint de Deense klassiekercoureur vroeg aan zijn seizoen. Aan Cycling Weekly laat hij weten aan de start te staan van de GP Marseillaise (30 januari) en de Ster van Bessèges (2-6 februari). Maar dat zijn niet zijn hoofddoelen. “Mijn trainer en de ploeg hebben een groot masterplan richting Parijs-Roubaix, en dat volg ik gewoon. Hopelijk pakt het goed uit om het openingsweekend over te slaan, voor mijn hoofddoelen in Vlaanderen en Roubaix.”

Volgend jaar wordt het voor Pedersen zijn vijfde deelname aan Parijs-Roubaix. “Elke keer kom ik een stap verder. Ik krijg ook steeds meer ervaring natuurlijk, bijvoorbeeld om genoeg energie te sparen onderweg. Elke keer, of ik nu val of niet, leer ik nieuwe dingen. Hopelijk helpt mij dat de volgende keer”, vertelt hij.

Van der Poel en Van Aert
Ook de andere voorjaarsklassiekers behoren tot de doelen van Pedersen, maar hij wil zich in die koersen niet blindstaren op Mathieu van der Poel en Wout van Aert. “Zij zijn niet de enige renners die ik moet verslaan. Kijk naar Van der Poel. Hij zat mee in de finale van Roubaix, maar toch versloeg Sonny Colbrelli hem. Ik moet niet alleen met Van der Poel en Van Aert rekening houden. Er zijn meer goede renners”, waarschuwt de Deen.

“Het zou een fout zijn van mij om alleen naar hen te kijken. Natuurlijk, ik ben het ermee eens dat zij de twee grootste sterren in het huidige wielrennen zijn, maar dat is niet omdat ze goed zijn in de klassiekers. Dat is omdat zij in het algemeen f*cking goede wielrenners zijn”, aldus Pedersen.

Tourstart in Kopenhagen
Daarnaast focust de winnaar van Gent-Wevelgem 2020 zich volgend jaar op de Tour de France, die in zijn thuisland Denemarken start. “Ik ben niet de favoriet voor de proloog, maar hopelijk kan ik verrassen en een goede proloog rijden in Kopenhagen. Ik wil kort achter de winnaar zitten, en misschien kan ik dan in de Roubaix-rit een gooi doen naar de gele trui. Misschien zit een ritzege er dan ook wel in. Dat zou het droomscenario zijn.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Romāns Vainšteins 15 december 2021 om 16:28

‘“Roubaix is een week later komend jaar, dus mijn coach en de ploeg denken dat het goed is om het openingsweekend over te slaan”

Ehhhhhhhhmmmmmmmmmmmm,…….?????

Dat zou wel héél nauwkeurig zijn allemaal.

josi 15 december 2021 om 17:03

De rest van het jaar is hij dus steeds een week te laat in vorm, da’s dan wel weer jammer.

Steven_E 15 december 2021 om 17:40

Vergeet ook de jet lag niet die aan de basis zal liggen van het WK in Australië, dat zal ook wel een rol spelen. En misschien ook de Olympische Spelen van 2028, in California

Jean Dumas 15 december 2021 om 17:39

Is inderdaad een probleem om de vorm door te trekken. Omloop en Kuurne kunnen beter in het weekend voor Dwars worden verreden. Tirreno/Parijs Nice na Sanremo.

Dantiest 15 december 2021 om 17:43

uih nee

Dit is het OPENINGSweekend. :)

Alfons Haavers 15 december 2021 om 17:52

Inderdaad, niet aan morrelen.

Franco Ballerini 15 december 2021 om 19:19

Waarom nou weer dat f*cking? Uit stoerheid of zo? Hopelijk wint hij zelfs Bessèges niet…

Romāns Vainšteins 15 december 2021 om 19:37

Omdat hij fucking zegt?

Verweggistan 15 december 2021 om 19:53

Is inderdaad onnodig om dat woord niet volledig uit te schrijven, alsof dat sterretje verschil maakt.

Wheely 15 december 2021 om 20:01

Neukend goede wielrenners zijn het of goed neukende wielrenners, waarom zou je dat woord niet gewoon vertalen net als de rest.

Dikke Man 15 december 2021 om 20:11

Zou toch het eerste moeten zijn, Wheely. Hoewel ze op hun leeftijd het beste zouden moeten kunnen presteren in bed, durf ik me nauwelijks een voorstelling van het goedje te maken als je het 5 uur per dag afknelt.

Pietspeed 15 december 2021 om 20:49

Omdat Vikingen altijd een beschaafd volk is geweest.

Dantiest 15 december 2021 om 20:50

mhehe hehe

Alfons Haavers 15 december 2021 om 19:55

Ik stel mij wel eens vragen bij die ‘masterplannen’ in het wielrennen.

Herinner me Vanmarcke die een paar jaar terug ook dacht dat hij hét gevonden had door het openingsweekend over te slaan. Bleek uiteindelijk gewoon dat er weer 2 kansen minder waren om te scoren.

Polleke 15 december 2021 om 20:35

Precies, zoveel kansen krijgen die voorjaarsmannen niet, zonder dat openingwe. zijn er nog 5 koersen die er voor hem toe doen, E3, DDV, GW, de Ronde en PR… zou toch nog eens nadenken over dat masterplan…

Michelangelo 15 december 2021 om 20:55

compleet met je eens Alfons. Voor je het weet is het voorjaar voorbij, en ook “Het Volk’ is gewoon een hele mooie vis om binnen te halen. Maar daar zul je voor moeten fietsen, ze zwemmen niet vanzelf in je net.

Dantiest 15 december 2021 om 21:09

Vanmarcke had altijd moeten tekenen bij Patriek. Maar Vanmarcke is ne koppigen ezeluh

Het heeft 'm veel underdogsupporters opgeleverd. Dat wel.

Oogt wel het meest natuurlijk in het dokkeren over de kasseien van alle renners in het huidige peloton.

Michelangelo 15 december 2021 om 21:23

@Dantiest,
Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Vanmarcke zou in een kopmannencollectief veel vaker in de juiste positie gekomen zijn dan als absolute kopman.

En qua kasseiendokkeren: voor mij is hij ook 1 van de mooiste kasseienrijders. Enkel Lars Boom leek in zijn dagen nog mooier en harder over de steentjes te gaan. En dit jaar natuurlijk genoten van VdP en zijn stuurmanskunsten op de gladde natte kopjes…

Maar ja: met enkel “style en elegantie” win je geen wedstrijden.

Dantiest 15 december 2021 om 21:50

Michelangelo
Ik heb Boom niet zo heel vaak zien koersen op kasseien. Nochtans kijk ik altijd meer dan alleen de finale. van der Poel is me net dat tikje teveel technische snufjes en te weinig pure elegantie. Maar het rendement is enorm, zoals we hebben gezien…

Dikke Man 15 december 2021 om 22:00

Ach Sep.. elk jaar weer alles zetten op doe paar wedstrijden per jaar en dan 4x per wedstrijd lek rijden en uit frustratie half ingehouden een bumpertje trappen. Hij had tot 3 jaar geleden mijn sympathie, maar het is ondertussen omgeslagen in medelijden. Eigenlijk niet. Ik moet eigenlijk ingehouden lachen als hij weer eens de pineut is. Als een soort traditie ben ik het gaan appreciëren. Sippe Sep was weer de beste maar hij kwam van alles tegen dus won niet. Volgend jaar opnieuw proberen. Voor zover mijn analyse, truste.

Alfons Haavers 15 december 2021 om 23:26

Stijl zegt inderdaad niet altijd alles. Pozzato kon ook altijd zo mooi over de kasseien zweven, maar heeft ‘m nooit gewonnen.

In Vlaanderen is voor mij Cancellara de beste die ik zelf ooit bezig zag (al was Museeuw op het groot mes ook indrukwekkend). In Roubaix zet ik Boonen minstens op dezelfde hoogte. Reed geweldig over de stenen maar kon in zijn beste jaren die wedstrijd ook als geen ander naar zijn hand zetten.

Dantiest 15 december 2021 om 23:33

Uiteraard die 3 voor de hand liggende. Hebben ook tig kasseiklassiekers gewonnen daarmee. Die Zwitser ging als een speer, de leeuw verpletterde de kopjes met die machtige benen en bij Boonen scheen het allemaal vanzelf te gaan.
Pozzato toch een beetje stylist om de stylist te zijn he. Hij deed het 'r zelf ook wel om he. Bij die andere was het meer van ja, dit gaat lekker zo, én snel ~ 'natuurlijk'.

Mystery Rider 16 december 2021 om 10:26

Goh, als je Sagan live op Carrefour de L'arbre ziet voorbij denderen, dan zit daar ook wel stijl en power in, maar dat is wel schokschouderend en hardwerkend, Sep die gaat gewoon zo hard dat hij amper de kasseien lijkt te raken!

Die ene PR, het stuk na Carrefour was Sep echt verbluffend snel, geen idee hoe hij daar ooit de wedstrijd verloren heef! Vooral veel pech!

Mystery Rider 16 december 2021 om 10:29

On topic, PR moet Mads wel liggen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair