Mads Pedersen: “Had niet verwacht dat Roglic zou gaan”

dinsdag 6 september 2022 om 18:42
Mads Pedersen: “Had niet verwacht dat Roglic zou gaan”

foto: Cor Vos

Een tweede etappezege voor Mads Pedersen. Nadat de groenetruidrager in de straten van Tomares attent reageerde op een uitval van Primož Roglič, wist hij in de sprint keurig Pascal Ackermann en Danny van Poppel te kloppen.

Op een hupsje plaatste Roglič zijn versnelling die hem acht seconden tijdswinst zou opleveren ten opzichte van klassementsleider Remco Evenepoel. “Ik had niet verwacht dat Roglic zou gaan, maar het was een heel slimme move, iedereen zat op de limiet. Ackermann deed het heel goed door meteen op zijn wiel te zitten en ik moest veel energie verbruiken om gat te dichten.”

Maar verliezen was voor Pedersen vandaag geen optie: “Ik had Alex Kirsch beloofd om vandaag te winnen. Gisteren kon niet bij geboorte van zijn dochter zijn, dus deze zege is voor hem, zijn vrouw en zijn kind. Daar heeft iedereen de hele dag ook hard voor gewerkt.”

“Ik heb Roglič niet horen vallen”, blikt Pedersen terug op het trieste einde van de etappe voor de grootste uitdager van Evenepoel. “Ik wilde hem na de finish opzoeken, toen zag ik dat hij zijn kleren kapot waren. Het is jammer dat hij viel, is niet gelukkig dit jaar. Ik hoop dat het niet te erg is en hij nog kan meedoen om eindzege in de Vuelta.”

In de strijd om de groene trui doet Pedersen andermaal prima zaken. Hij heeft in dit klassement nu een voorsprong van 220 punten op Fred Wright. Als hij de Vuelta uitrijdt, zou hij dit klassement normaliter dan ook naar zich toe trekken.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sean Rimy 6 september 2022 om 18:45

Jammer dat de Vuelta er lijkt op te zitten door Roglic zijn domme val.

In 1 ruk een vijftal meter naar rechts sturen, wat bezielde hem om dat risico te nemen terwijl zijn boni's weg waren tegen die 4?

0
Alfred Issendorf 6 september 2022 om 18:52

Precies Sean. In de Tour deed hij ooit hetzelfde door terwijl er nog ruim twee meter wegdek aan zijn linkerzijde lag toch te proberen in de buik van het peloton te komen en tegen Colbrelli aan wilde hangen. Met dezelfde desastreuze gevolgen.

0
YogiBear 6 september 2022 om 18:54

@Alfred Als je het over de val van vorig jaar hebt, is dit wel een compleet onjuiste weergave van zaken.

0
tdola 6 september 2022 om 18:55

@alfred.
Niet vergelijkbare situatie.

0
Vangenechten 6 september 2022 om 20:20

Ik denk dat hij gewoon zeker binnen dezelfde tijd wou binnenkomen als de eerste en niet op 1 of 2 seconden wou geplaatst worden.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 6 september 2022 om 20:26

Omdat hij blijft en blijft geven! En dat maakt de man een mooie renner.

0
Panamaman29 7 september 2022 om 09:16

Die vijftal meter naar rechts sturen is opzich best wel normaal om in de slipstream te blijven, mits er natuurlijk ruimte is. Die rujmte qas er want de eerste paar seconden reden roglic en wright gewoon nog zonder problemen naast elkaar in de slipstream van 3 anderen, daarna gebeurde het pas.

0
Lalsacien 7 september 2022 om 00:56

“Ik heb Roglic niet horen vallen “.
Dat is een belangrijk zinnetje voor een aantal hier onder ons.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone