Mads Pedersen draagt zege op aan Jakobsen: “Hij verdient een snel herstel”

vrijdag 7 augustus 2020 om 11:40
Mads Pedersen draagt zege op aan Jakobsen: “Hij verdient een snel herstel”

Wereldkampioen Mads Pedersen heeft zijn ritzege in de Ronde van Polen opgedragen aan de onfortuinlijke Fabio Jakobsen. “Maar over valpartijen zelf mogen we niet te veel beginnen na te denken. Onze sport is nu eenmaal gevaarlijk.”

“Het is supermooi om de tweede rit te winnen, maar ik denk in de eerste plaats aan Fabio na de verschrikkelijke crash van gisteren. Hij verdient een snel herstel en een goede weg terug naar het gewone leven en naar het wielrennen. Deze zege is dus zeker voor hem.”

“Het is verschrikkelijk wat er gisteren is gebeurd, niemand verdient dat. Maar als we allemaal beginnen na te denken of sprinten niet te gevaarlijk is, dan zou wielrennen niet meer hetzelfde zijn. Valpartijen gebeuren nu eenmaal in de koers, onze sport is gevaarlijk.”

“Natuurlijk heeft de verschrikkelijke val van gisteren iedereen in het peloton geraakt. Maar we blijven koersen, we blijven vechten, en hopen het beste voor Fabio.”

Pedersen is dankzij zijn ritzege ook de nieuwe leider in de Ronde van Polen. Hij zal vandaag dus niet te bewonderen zijn in de regenboogtrui maar in de gele leiderstrui.

Dit artikel delen:

6 Reacties

La Primavera 7 augustus 2020 om 11:46

Pedersen slaat hier wel gigantisch de plank mis. Wielrennen is een gevaarlijke sport, maar dat betekent niet dat je het daarbij moet laten. Je moet er JUIST wel over nadenken hoe de impact en gevolgen daarvan gereduceerd kunnen worden. Beginnend bij strenge eisen aan een finishstraat, strengere maatregelen voor het afwijken van een lijn en bij het gebruik van hoofd/elleboog in de sprint gelijk een DSQ.

Rico. 7 augustus 2020 om 11:49

Ongeacht of je het eens bent met wat hij vindt, kan je moeilijk bepalen hoe hij tegen deze situatie aan moet kijken lijkt me…

Wheely 7 augustus 2020 om 11:49

Mooie vent hoor maar zie hier het probleem, waarom zou je jezelf na gisteren toch niet even afvragen of iets als sprinten niet gevaarlijk is en of je als sport de goede kant op gaat. Ik begrijp dat zo’n gedachte op het moment van de koers funest is maar dat is dus tegelijk de essentie van het probleem naar mijn idee.

dynamo 7 augustus 2020 om 11:51

jah, heel netjes, alles raakt iedereen diep, en dat hij zegt: onze sport is nu eenmaal gevaarlijk, dat snap ik, maar idioten actie s , staan buiten het normale “”gevaarlijk””.

VerstandOpNul 7 augustus 2020 om 11:53

Mooi gebaar van die jongen..

Alleen dit soort uitspraken laten zien dat t niet het slimste jongetje van de klas was vroeger: “Maar als we allemaal beginnen na te denken of sprinten niet te gevaarlijk is, dan zou wielrennen niet meer hetzelfde zijn.”

josi 7 augustus 2020 om 12:03

Ik weet niet of zijn woorden hier door iedereen wel goed geïnterpreteerd worden. Hij zegt nergens dat je niet moet gaan nadenken hoe je het sprinten, of het wielrennen in zijn algemeen, veiliger kunt maken. ik neem aan dat hij bedoelt dat als je eenmaal op de fiets zit je niet teveel over de risico’s kunt gaan zitten nadenken. Maar dat is dan weer mijn interpretatie. Wielrennen zonder valpartijen is een illusie, dat is wel zeker.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair