Madison Genesis stopt aan het einde van dit seizoen

zaterdag 22 juni 2019 om 08:46
Madison Genesis stopt aan het einde van dit seizoen

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

De Britse wielerploeg Madison Genesis houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Dat maakte de continentale formatie bekend. Het team kon de laatste jaren steevast rekenen op een startbewijzen voor de Tour de Yorkshire en de Tour of Britain en was ook geregeld op Belgische bodem actief.

Sinds de oprichting in 2012 bleek het team een vruchtbare groeibodem voor Brits wielertalent. Onder anderen de inmiddels gestopte Alex Peters (Team Sky), Scott Davies (Dimension Data), Tom Scully (EF Education First) en Mark McNally (Wanty-Gobert) ontwikkelden zich bij de ploeg door tot van ProContinentaal en WorldTour-niveau. De grootste overwinning boekte de ploeg in 2018 toen Connor Swift de Britse nationale wegtitel voor zich opeiste.

Aan het einde van het huidige seizoen houdt de ploeg op te bestaan. Hoofdsponsor Madison, een gespecialiseerde sportdistributeur, wil zich namelijk gaan richten op andere marktsegmenten van de wielersport die veel meer groeimogelijkheden laten zien. “Ik ben erg trots op wat we hebben bereikt en de ploeg ligt me na aan het hart”, zegt oprichter Dominic Langan. “We hebben een Britse wielerploeg opgezet die geliefd is bij veel mensen, met een hoog aaibaar gehalte.”

“Echter, de markt verandert voortdurend en ik zou liegen als ik zou zeggen dat we geen frustraties hebben over bepaalde aspecten van de Britse wielerwereld. Maar belangrijker nog voel ik dat het nu het juiste moment is om de ploeg op te doeken, zodat we kunnen investeren in andere delen van de markt die nu veel meer groeimogelijkheden laten zien.” De ploeg blijft koersen tot aan het einde van dit seizoen, waarbij de ploeg zich vooral nog eens wil tonen in de Tour of Britain.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Baik-Baik 22 juni 2019 om 09:20

Jammer. Sympathieke ploeg.

0
bilthoven 22 juni 2019 om 09:33

Inderdaad heel jammer. Met Canyon dhb p/b Bloor Homes en Wiggins Le Col blijven er nu nog maar 2 ploegen over, die ook regelmatig buiten Engeland koersen. En dan te bedenken dat er ook nu weer ontzettend veel talent zit aan te komen. Onvoorstelbaar eigenlijk…….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone