Madiot reageert op Gaudu-rel: “Ik vraag niet van mijn renners bevriend met elkaar te zijn”

vrijdag 27 januari 2023 om 14:43
Madiot reageert op Gaudu-rel: “Ik vraag niet van mijn renners bevriend met elkaar te zijn”

foto: Cor Vos

Volgens Marc Madiot is de spanning tussen Arnaud Démare en David Gaudu voorlopig uit de lucht. De ploegbaas heeft met beide renners gesproken en zegt dat er verder niks aan hun wedstrijdprogramma’s zal veranderen.

“Ik vraag niet aan mijn renners om vrienden met elkaar te zijn, wel om professioneel met elkaar samen te werken. Over anderhalve maand rijden ze samen dus gewoon Parijs-Nice”, reageert Madiot bij Ouest France.

“De opmerkingen van Gaudu waren kinderachtig, maar ik heb er vertrouwen in dat het verder geen problemen meer zal opleveren. Mocht dat toch zo zijn, dan zal ik die weer proberen op te lossen.”

Woensdag lekten er screenshots van een gesprek tussen Gaudu en vrienden uit. Daarin haalde hij uit naar zijn ploeggenoot bij Groupama-FDJ: “We praten niet veel met elkaar. Hij weet dat ik hem niet in de Tour de France wil en dat heb ik hem al gezegd.” Later excuseerde hij zich voor deze opmerkingen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

LeoR 16 27 januari 2023 om 15:19

Benieuwd naar de reactie van Arnaud Démare. Want het bericht suggereert 'spanning tussen Arnaud Démare en David Gaudu'. Maar voorlopig heb ik nog nergens gelezen dat Démare een probleem heeft met Gaudu, en lijkt het eerder een eenzijdige kwestie.
Al zal dat na het lezen van de berichtjes van laatstgenoemde misschien wel al anders zijn voor Arnaud. Die heeft als ik juist gekeken heb trouwens een aflopend contract. Zou die na al een hele carrière bij FDJ, alsnog eens ergens anders tekenen door dit 'voorval'?

0
KJP 27 januari 2023 om 15:43

Volgens Gaudu is er al sinds 2017 sprake van disrespect ofzoiets en zijn er ook wel degelijk incidenten geweest vanuit de kant van Demare.

Blijven oerstomme uitspraken natuurlijk.

0
Wieler-Joke 27 januari 2023 om 20:59

Het helpt natuurlijk wel als de kopmannen enigzins door dezelfde deur (of lift) kunnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone