Maarten van Trijp grijpt zege in Arno Wallaard Memorial
Foto: Marcel Koch
zaterdag 23 april 2016 om 18:40

Maarten van Trijp grijpt zege in Arno Wallaard Memorial

Maarten van Trijp heeft de Arno Wallaard Memorial gewonnen. De 22-jarige renner van Metec-TKH won na 184 kilometer in Meerkerk de sprint van een kopgroep. Elmar Reinders (vorig jaar vierde) moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Deen Nicolai Brøchner legde beslag op de laatste podiumplek.

De harde wind in het Zuid-Hollandse polderlandschap zorgde ervoor dat er al snel een totale verbrokkeling plaatsvond. Een kopgroep van negen renners ging uiteindelijk met een kleine voorsprong de finale in. De Nederlanders Merijn Korevaar, Dylan Bouwmans, Elmar Reinders, René Hooghiemster, Maarten van Trijp en Jasper Hamelink kregen de Belg Alexander Cools, de Noor Haavard Blikra en de Deen  Nicolai Brøchner met zich mee. Twan Brusselman maakte samen met de Duitser Marco Mathis nog de aansluiting, waardoor er een elftal ontstond.

Na een reeks damerages bleef er vooraan een Nederlands/Scandinavisch vijftal over, bestaande uit Reinders, Hooghiemster, Van Trijp, Blikra en Brochner. In de allerlaatste kilometer wisten de achtervolgers toch weer aan te sluiten, maar de sprint van Van Trijp was vervolgens iedereen te machtig.

foto: Marcel Koch

Van Trijp ontvangt de kussen – foto: Marcel Koch

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
23 april 2016 18:45
Leuke koers, mooie strijd, spannende finale, prima winnaar. Goeie stream, enthousiaste commentatoren die in de laatste kilometers wel behoorlijk het noorden kwijt waren...
23 april 2016 18:45
complimenten voor de mooie stream.en zeer knappe zege van deze renner.
23 april 2016 18:52
Geen idee wie het is maar die – imo zeer deskundige – commentator ( ook organisator want hij reikt nu de prijzen uit) heb ik met plezier aangehoord. Had ook besef voor sponsors en de vele vrijwilligers die nodig zijn maar ook voor de buitenlanders die de livestream volgden.
23 april 2016 19:03
eens met xistnc: mooie wedstrijd & stream
23 april 2016 19:08
Ja, was een leuke koers. Het commentaar was idd heel goed (ze kennen het Nederlandse continentale circuit op hun duimpje) en het herkennen van renners is nu eenmaal best lastig in een koers met maar een paar motoren en vol regenjasjes waardoor de rugnummers niet altijd even duidelijk worden.
23 april 2016 19:18
Telt deze koers mee voor die topklasse competitie?
23 april 2016 19:19
Wat ik niet begrijp dat sommige oliesjeiks er dus niet in slagen om hun eigen rondje vaneen livestream te voorzien. Neem een voorbeeld aan deze ronde of aan de VS-koersen! Ik zie nu al uit naar die apps!
23 april 2016 19:34
Die Elmar Reinders moet volgend jaar toch echt een keer een kans krijgen in het profpeloton! Maakt mij niet uit waar of hoe. Ik wil zien of hij het in zich heeft, ik verwacht van wel.
23 april 2016 20:28
Leuk om te zien dat zo'n 1.2 polderkoersje, het zo relatief professioneel kan neerzetten. Leuke koers , goede stream, leuke commentator, sympathieke koers. Reclame voor de Nederlandse polder en de alblasserwaard!
23 april 2016 21:22
Maarten Van Trijp liet zich toch heel goed zien; eerst in een solo en daarna nog even de sprint winnen. Die jongens van RDT en ex-RDT zijn toch goed bezig.
Die Van Trijp kan ook de overstap naar 't WT-circuit wel aan.
23 april 2016 21:48
@kelderfan

Omdat van Trijp een continentaal wedstrijdje in Nederland wint kan hij het WT cirquit wel aan???

Jij wordt echt met de dag ongeloofwaardiger
23 april 2016 22:30
Als er 1 renner is uit het continentale circuit die volgend jaar hogerop moet dan is het wel Reinders. Constant korte uitslagen. Vandaag ook weer in een zware koers.
23 april 2016 22:59
Die Dylan Bouwmans is ook lekker in vorm zeg. Vorige week zat ie al in de vlucht van LBL voor beloften en reed ie ook vrij kort...

Reacties zijn gesloten.