‘Maar 22 teams in Tour 2010’

zaterdag 20 maart 2010 om 08:42

De Tour de France van 2010 zal van start gaan met 22 ploegen. Dat meldt Wieler Magazine. Hierdoor lijkt de kans op deelname voor Vacansoleil en Skil-Shimano miniem. Beide ploegen moeten hopen op een uitnodiging door middel van een wildcard, maar ondervinden hiervoor sterke concurrentie .

De ploegen die zeker waren van een Tourticket hebben zich uitgesproken tegen het voornemen van Tourdirecteur Christian Prudhomme om 25 ploegen toe te laten. RadioShack, Sky en Garmin zijn door hun ProTour-status al zeker van deelname. ProTour-ploeg Katusha is dit door een slechte relatie met de ASO niet.

Ook het Franse Saur-Sojasun lijkt zeker van een wildcard. Voor de overige twee plaatsen strijden Skil-Shimano en Vacansoleil met Katusha, BMC en Cervélo. Cervélo (Hushovd en Sastre) en BMC (Evans) lijken over betere papieren te beschikken dan de Nederlandse ploegen.

Vermoedelijke deelnemers Tour de France 2010
Ag2r-La Mondiale, Astana, Bbox Bouygues Telecom, Caisse d’Epargne, Cofidis, Team HTC-Columbia, Euskaltel-Euskadi, Française des Jeux, Footon-Servetto, Lampre-Farnese Vini, Liquigas-Doimo, Milram, Quick-Step, Rabobank, Team Saxo Bank, Omega Pharma-Lotto, Cervélo Test Team, Team RadioShack, BMC Racing Team, Sky Professional Racing Team, Garmin-Transitions, Saur-Sojasun

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair