Maandag hakt Jumbo-Visma knopen door: “Eén kopman, twee schaduwkopmannen”

woensdag 12 augustus 2020 om 09:15
Maandag hakt Jumbo-Visma knopen door: “Eén kopman, twee schaduwkopmannen”

© Cor Vos

Hoe verhouden Primož Roglič, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk zich ten opzichte van elkaar in de Tour de France? “Het is niet de bedoeling om met twee of drie kopmannen op gelijke voet naar de Tour te gaan”, klinkt het. “Maandag hakken we knopen door op een ploegleidersvergadering.”

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

“Primož heeft vandaag een streepje voor”, vertelde Jumbo-Vismaploegleider Arthur van Dongen aan de vooravond van de Dauphiné aan Het Nieuwsblad. “Tom heeft op dit moment niet de stabiliteit in zijn uitslagen die Primož wel al heeft. Na een jaar zonder koersen is dat ook normaal.”

Komende maandag hakt Jumbo-Visma op een ploegleidersvergadering de knopen door over de hiërarchie. Het is volgens Van Dongen in elk geval niet de bedoeling om met twee – of drie, met Steven Kruijswijk – naar Nice af te zakken. “We zullen kiezen voor één kopman en twee schaduwkopmannen.” Ook Dumoulin staat dus voor vijf belangrijke dagen in het Criterium du Dauphiné.

Dit artikel delen:

127 Reacties

Fred Postma 12 augustus 2020 om 15:56

Zij er al spotjes van Jumbo gesignaleerd waar we lekker worden opgewarmd voor een tourzege van Roglic ? En waar de superknechten dumoulin en kruiswijk in hun nieuwe rol worden voorgesteld.

0
Marik 12 augustus 2020 om 21:34

Stop eens met trollen Fred

0
Jean Dumas 13 augustus 2020 om 06:48

Voor Tom is het alleen maar goed in de luwte te starten. Drie man vrijhouden van knechtenwerk is wel wat veel. De eerste Tourweek zal wellicht veel duidelijk maken.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone