fbpx

Maagproblemen dwingen Geraint Thomas tot opgave in Tirreno

zaterdag 16 maart 2019 om 19:40
Maagproblemen dwingen Geraint Thomas tot opgave in Tirreno

foto: Cor Vos

Geraint Thomas heeft Tirreno-Adriatico vroegtijdig moeten beëindigen. In de rit naar Fossombrone staakte de Tourwinnaar van 2018 na 133 kilometer de strijd door maagproblemen. Eerder zag Team Sky Gianni Moscon al uitvallen.

Vooraf gold Thomas als een van de grote namen aan de start van Tirreno-Adriatico. In aanloop naar de Italiaanse rittenkoers benadrukte hij wel dat hij nog niet in topvorm verkeert en dat de ploeg met Wout Poels nog een andere troef achter de hand had.

Thomas stond na drie dagen op de 38e plaats in het klassement op 2:10 van leider Adam Yates. Normaal gesproken hervat de Welshman de competitie met de Ronde van het Baskenland na een hoogtestage op Tenerife.

Update 19.40:
Geraint Thomas heeft op de website van Team Sky zijn opgave nader verklaard. “Ik had al een aantal dagen last van maagproblemen. Ik wilde vanmorgen nog starten, maar zodra we de eerste heuvel opreden, wist ik dat het niet goed zat. Er zaten alleen maar nadelen aan doorgaan, dus hebben we besloten dat het beter zou zijn om op te geven en te herstellen. Ik ga nu naar huis om te herstellen en dan hoop ik volgende week weer op de fiets te stappen”, luidt zijn verklaring.

Dit artikel delen:

1 Reactie

koos verrek 16 maart 2019 om 18:49

Kom ervan. Die schranspartijen..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.