Luxemburger Kevin Geniets per direct naar Groupama-FDJ

vrijdag 22 maart 2019 om 12:48
Luxemburger Kevin Geniets per direct naar Groupama-FDJ

Kevin Geniets tijdens het EK tijdrijden in Plumelec - foto: Cor Vos

Kevin Geniets maakt per direct de overstap naar de WorldTour. De 22-jarige Luxemburger reed al voor de continentale opleidingsploeg van Groupama-FDJ, maar zal nu dus uitkomen voor de hoofdmacht.

Groupama-FDJ kwam vorig jaar met het idee om een opleidingsploeg op te richten. Het team wordt geleid door Jens Blatter (ex-BMC Development), Nicolas Boisson en Jérôme Gannat. De formatie begon met twaalf renners aan het seizoen, waaronder Nederlander Kevin Inkelaar.

Nu maakt Geniets dus de overstap naar de WorldTour-afdeling. Na het vertrek van dopingzondaar Georg Preidler was er een plekje vrijgekomen bij de ploeg van manager Marc Madiot. Geniets – die ook jarenlang reed voor de opleidingsploeg van concurrent AG2R La Mondiale – staat te boek als een allrounder.

“Ik kan niet wachten”
De Luxemburger is niet bang om voor de leeuwen gegooid te worden. “Sterker nog: ik kan niet wachten om mijn debuut te maken”, zo vertelt hij in een persbericht. “Het is fantastisch dat al mijn harde werk nu wordt beloond.” Het is nog niet bekend wanneer Geniets zijn debuut zal maken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

FritsvanHoefelen 22 maart 2019 om 12:53

Genot

0
Verweggistan 22 maart 2019 om 18:54

Mooi voor hem, dreigde er een beetje tussen te gaan vallen omdat hij niet ergens in uitblinkt. Bij Ag2r net niet goed genoeg bevonden, toch nog een kans bij FDJ.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone