Opleidingsploeg Groupama-FDJ met Kevin Inkelaar officieel gepresenteerd

maandag 12 november 2018 om 13:18
Opleidingsploeg Groupama-FDJ met Kevin Inkelaar officieel gepresenteerd

foto: Groupama-FDJ

Groupama-FDJ heeft vandaag in Parijs officieel haar nieuwe opleidingsploeg gepresenteerd. Het team zal op continentaal niveau gaan rijden en heeft voor volgend seizoen twaalf renners onder contract staan, waaronder Nederlander Kevin Inkelaar.

Het team wordt geleid door Jens Blatter (ex-BMC Development), Nicolas Boisson en Jérôme Gannat. Naast Inkelaar heeft de ploeg ook de Franse beloftenkampioen Alexys Brunel weten te strikken. Ook Ziga Jerman zal bij de Franse ploeg rijden, hij is de winnaar van Gent-Wevelgem voor beloften.

Inkelaar
Door de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems-Crélan was er voor Inkelaar geen plaats bij de ploeg waar hij in het tweede deel van 2018 stage liep, waardoor hij verder ging kijken. In zijn zoektocht is hij bij de nieuwe opleidingsploeg van Groupama-FDJ uit gekomen.

Naast een Nederlander en een Sloveen bestaat de ploeg uit vijf Fransen, twee Italianen, een Luxemburger, een Est en een Brit.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1337 12 november 2018 om 14:20

Ik vind het vooral opvallend dat Kneisky niet genoemd wordt. Hij is toch een baan talent?

Mathieu Moller 12 november 2018 om 15:13

Met zijn 31 jaar is hij sowieso een vreemde eend in de bijt binnen deze ploeg, aangezien de rest allemaal 21 of jonger is.

AWestie 12 november 2018 om 14:22

Goed nieuws, ‘uitbreiding’ van teams, al was deze al een paar keer aangekondigd. Toen de switch van Inkelaar bekend werd gemaakt vroegen ook veel lui in hoeverre de opleidingsplannen van Jumbo gevorderd waren. Daar ben ik nog wel benieuwd naar, Richard Plugge ;)

Gabriel Melching 12 november 2018 om 15:37

Ziga Jerman, onthoud die naam! Talentvolle sprinter.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair