Luke Durbridge boos op motoren: “Hoe konden de vluchters zo snel rijden?”

zaterdag 27 augustus 2022 om 12:36
Luke Durbridge boos op motoren: “Hoe konden de vluchters zo snel rijden?”

foto: Cor Vos

Luke Durbridge beleefde vrijdag een frustrerende dag in de Vuelta a España. De Australiër van BikeExchange-Jayco probeerde, samen met andere renners en ploegen, de vluchters in te rekenen, maar slaagde daar niet in. “We reden de hele etappe vol, maar we kwamen niet eens dicht in de buurt.”

De achtste rit van de Vuelta a España werd gewonnen door een vluchter. Jesús Herrada was de renner met het sterkste eindschot in Cistierna. Onderweg moest de ontsnapping hard samenwerken om uit de handen van het jagende peloton te blijven. Aan kop in het peloton? Onder meer BikeExchange-Jayco, Trek-Segafredo en Arkéa-Samsic.

“We waren met zeven ploegen bijna aan het sprinten om de koplopers in te halen. We reden de hele etappe vol, maar we kwamen niet eens dicht in de buurt. De mannen in de vlucht hebben het goed gedaan. Het was een sterke kopgroep en ze reden sterk”, vertelde Durbridge na afloop aan SBS Sport.

Moderne wielrennen
Er was echter ook een hoop frustratie bij de Australiër. “Maar hoe konden ze zo snel rijden? Met al die motoren moet je tegenwoordig te ontsnapping op een minuut houden. Dat is het moderne wielrennen geworden”, aldus de 31-jarige Aussie. “Als de motoren er zijn, dan gebruik je die. Dat doen wij ook”, sloot hij het interview af met een realistische noot.

Dit artikel delen:

14 Reacties

de dorpspastoor 27 augustus 2022 om 12:50

Aldus Luke, die zelf nog even een plakbidon aanneemt…..

3
Wildebert 27 augustus 2022 om 13:28

Zelfs brave Wilco is daarvoor bestraft.

-1
YogiBear 27 augustus 2022 om 13:02

Heb gisteren alleen de laatste paar kilometer gekeken, dus kan hier weinig over zeggen. In het algemeen valt me wel op dat er steeds meer motoren op en rond de koers lijken te zijn. In de etappe van de Tour de l’Avenir waarin Van Belle op het eind een bocht miste, was dat omdat een motor te dicht op de kopgroep reedt. Daarnaast reden er kort daarvoor nog vijf andere motoren op minder dan 20 meter voor de kopgroep. Daarmee is het bijna een volledig windscherm. Is niet de eerste keer dat dat opvalt. Waarvoor zijn toch al die motoren?

2
Michiel 27 augustus 2022 om 13:44

Eens, en volgens mij zijn die vele motoren in de koers niet zo lang geleden wel eens ter discussie gesteld. Was dat niet nav de vele valpartijen tijdens de Corona pandemie (vooral te wijten volgens mij aan de honger en drift van de renners zelf)? Of na de horror crash van Jakobsen. Naast het gevaar die ze opleveren als ze in grote getale aanwezig zijn zorgen ze ook nog eens voor een oneerlijk koersverloop. Het wielrennen lijkt soms wel de hedendaagse politiek. Een boel verontwaardiging en ophef, en we gaan weer over tot de orde van de dag.

1
Ronellenfitsch 27 augustus 2022 om 14:14

Sowieso zijn die radio motoren totaal overbodig in het tv tijdperk. Lijkt vooral een leuk uitje voor de man achterop de motor zelf

1
Lay On 27 augustus 2022 om 14:14

15-20 jaar geleden kon je bij een ontsnapping nog de 1 minuut per 10 kilometer regel hanteren: als een kopgroep niet meer had in een vlakke finale dan werd het een massasprint.
In de jaren ’10 groeide die regel zelfs nog uit tot 1 minuut per 5 km (al had Bobbie Traksel dat nooit door).
Daar de laatste tijd valt me op dat zelfde de oude 1m-10km regel niet meer werkt.
Gisteren werd er in de laatste 25 km maar anderhalve minuut afgereden. En dat gebeurde eerder ook al in dit soort ritten.

1
garconextraordinaire 27 augustus 2022 om 12:40

Rijdt WvA ook de Vuelta?

0
Blackcanyon 27 augustus 2022 om 12:44

Gebruik maken van de motor in de wedstijd doet Polleke Herreygers ook vaak. Alleen is die dan wel zo verstandig dat hij een motorpak en een motorhelm aan doet. Dat helpt beter tegen het verlies van het behang.

0
Stims 27 augustus 2022 om 12:46

Terechte opmerking van Durbridge. Het aantal motoren in de koers en de mate waarin ze de koers beinvloeden begin behoorlijk de spuigaten uit te lopen..

0
achilles 27 augustus 2022 om 14:18

Durbridge, zo vroeg zo goed. Wereldkampioen tijdrijden junioren, wereldkampioen tijdrijden beloften, 19 jaar en wereldkampioen ploegenachtervolging bij de elite. Sensationeel 1ste seizoen als twintigjarige met 6 overwinningen waaronder de proloog van de Dauphiné voor de latere Tour-winnaar Wiggins.

En dan … ging het eigenlijk enkel minder. Hele goede knecht en hardrijder, maar niet doorgegroeid naar de absolute top. Gelijkaardig parcours voor zijn maatjes Howson en Hepburn. Allemaal te vroeg kapotgetraind op de Australische piste?

0
YogiBear 27 augustus 2022 om 17:45

Je ziet het nu ook in de Deutschland Tour; Bilbao wordt gewoon even een paar honder meter gegangmaakt door een motor. Houdt de laatste paar kilometer nog wel een beetje spannend.

0
Deo 27 augustus 2022 om 12:39

Ik zag Elissonde achtervolgen, zegt toch genoeg?

-4
Deo 27 augustus 2022 om 12:41

Wat ik daarmee bedoel, als het echt hard was gegaan was Elissonde op het einde geen werk meer aan het verrichten.

-4
vincenzo 27 augustus 2022 om 12:44

@Redactie, boos worden op motoren heeft geen enkele zin; boos worden op de motards zal bedoeld zijn?

-5

Headlines

Populair

Materiaalzone