Luka Mezgec wordt derde: “Ik kwam vanuit dertigste positie”

maandag 26 augustus 2019 om 18:14
Luka Mezgec wordt derde: “Ik kwam vanuit dertigste positie”

foto: Cor Vos

Luka Mezgec moest maandag genoegen nemen met de derde plaats. Dat terwijl de Sloveen op een kilometer van de finish niet meer dacht aan sprinten toe te komen: “Ik dacht echt dat het voorbij was, omdat ik op dat moment uit dertigste positie moest komen.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Gelukkig vond ik nog een goede lijn om terug van voren te komen”, vervolgt hij zijn verhaal. “Maar toen ik begon met sprinten wist ik dat het te laat was. Ik moest van te ver komen.”

In tegenstelling tot de andere sprinters, kon Mezgec wel volgen op de laatste beklimming van de dag. “Zo zwaar was de beklimming helemaal niet”, concludeert hij. “Misschien verraste de klim enkele sprinters omdat ze niet goed gepositioneerd zaten. Uiteindelijk draaide het alsnog uit op een hectische finale.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Titaantje 26 augustus 2019 om 18:40

Hij is duidelijk in goede vorm en heeft vertrouwen. Van de sprinters komt hij het best over de heuvels en het Spaanse vlak, maar hij heeft dan weer niet de ploeg die hem goed voorin kan houden in een echte sprintfinale. Ik zie hem Bennett er niet opleggen, maar hij kan allicht een rit winnen als het wat zwaarder is, of vanuit een vlucht.

0
Hollow Knight 26 augustus 2019 om 21:48

Mezgec zie ik wel nog een etappe winnen deze ronde. Ik duim voor hem.

Altijd al een soft spot gehad voor spurters die ook op ander terrein kunnen winnen.

0
joowii 27 augustus 2019 om 06:30

Zeker Mezgec! Vaak tweede viool gespeeld of veel in dienst moeten rijden, terwijl er echt meer in leek te zitten. Leuk dat dit er dit seizoen een beetje uit lijkt te komen.

0
tvm 27 augustus 2019 om 08:46

Mezgec kan misschien het groen rapen als Valverde er geen doel van maakt.

0
Smartijn 27 augustus 2019 om 09:17

Toch knap dat hij tijdens de sprint ook even precies telt op welke positie hij lag ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone