Luka Mezgec klopt Theo Bos in Handzame Classic
vrijdag 21 maart 2014 om 16:57

Luka Mezgec klopt Theo Bos in Handzame Classic

Luka Mezgec heeft in België de Handzame Classic op zijn naam geschreven. De 25-jarige Sloveen van Giant-Shimano won na een wedstrijd van 198 kilometer de massasprint. Hij versloeg Theo Bos (Belkin) en de Belg Edward Theuns (Topsport Vlaanderen).

Tijdens de openingsfase na de start in Bredene bleef het peloton lang gesloten en waren er geen aanvallers die erin slaagden om lang weg te geraken. Een poging van vier renners met onder meer de Nederlander Oscar Riesebeek (Metec) was geen lang leven beschoren. De ploegen met sprinters slaagden er goed in om de wedstrijd de controleren. Jack Bobridge (Belkin) probeerde het solo, maar de Australiër slaagde er niet in uit de greep van het peloton te blijven.

De Belgen Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise), Alphonse Vermote (Vastgoedservice) en Dennis Coenen (Leopard) gingen met minder dan een halve minuut voorsprong als leiders de slotronde in. Op tien kilometer van het einde volgde een hergroepering. In de massasprint bleek de Sloveen Mezgec over de snelste benen te beschikken. Hij boekt zijn eerste zege van dit seizoen.

Mezgec is dolblij met zijn overwinning. “Het is geweldig om mijn eerste overwinning van het seizoen te pakken,” reageerde hij op de site van de ploeg. “Ik wil graag mijn teamgenoten danken voor hun hulp. Ik werd perfect gebracht en ik had een makkelijke taak om het af te maken.”

Giant-Shimano had de wedstrijd onder controle. “Het was erg hectisch in het begin van de wedstrijd. Veel aanvallen en wind van opzij zorgden ervoor dat het peloton in waaiers verdeeld werd. We hadden echter altijd renners in de eerste groep, dus we hadden het onder controle. In de slotfase hebben we drie man laten gaan en konden we het met een paar andere ploegen controleren,” kijkt Mezgec terug.

De wedstrijd draaide uit op een massasprint. “We grepen de vluchters in de slotronde en daarna werd ik perfect afgezet in de sprint. Dit is een mooie beloning voor het vertrouwen van de ploeg en het harde werk dat ze voor mij gedaan hebben vandaag.”

Handzame Classic 2014 (1.1)
Bredene – Handzame (198km)

1. flag-si Luka Mezgec (Giant-Shimano)
2. flag-nl Theo Bos (Belkin)
3. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen)
4. flag-be Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles)
5. flag-be Klaas Lodewyck (BMC Racing Team)
6. flag-it Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert)
7. flag-be Jelle Mannaerts (Verandas Willems)
8. flag-be Kenny Dehaes (Lotto-Belisol)
9. flag-be Oliver Naesen (Cibel)
10. flag-be Joeri Stallaert (Veranclassic-Doltcini)
Volledige uitslag

RIDE Magazine