Luka Mezgec: ”Hier winnen was het doel vanaf begin van het seizoen”

maandag 24 maart 2014 om 19:37

Luka Mezgec wist vandaag namens Giant-Shimano de winst te grijpen in de ouverture van de Ronde van Catalonië. De Sloveen wist na een hectische slotfase zijn wiel als eerste over de meet te drukken. ”Winst hier was al vanaf het begin van het seizoen een doel. Dat het in de eerste rit al lukt is top!”, zegt Mezgec na afloop.

”Het was een lastige dag en ik heb soms geleden tijdens de klimmen, maar de jongens hielpen mij goed”, vertelt de eerste leider in de Ronde van Catalonië 2014. ”Op drie kilometer van de streep bracht Warren Barguil mij in goede positie, waarna Georg Preidler mij goed afzette op een kilometer van de streep. Daarna verloor ik enkele plaatsen en probeerde iemand mij in te sluiten, maar ik wist eruit te komen.”

Vorige week wist Luka Mezgec nog in België Handzame Classic winnend af te sluiten, dit gaf hem de nodige vertrouwen. ”Dit, samen met goede benen en een goede ploeg maken zeker het verschil. Morgen zullen we proberen de leiderstrui te verdedigen, maar de rit erna wordt het lastig”, kijkt Mezgec vooruit.

Lees ook:
Mezgec sprint naar zege in openingsrit Ronde van Catalonië


Vertaling: ”Duidelijke doelen stellen door Luka Mezgec in februari op het trainingskamp. Hard werken en focus heeft zijn vruchten afgeworpen”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone